AB`deki 21 solarcı örgütü vergiye karşı

Avrupa`daki 21 solar sivil toplum kuruluşu Çinli solar ekipmanlarına koyulan yüksek gümrük vergileri ile cezaların kaldırılmasını istedi.

 

19 Avrupa Birliği ülkesinde, solar sektörüne yönelik faaliyet gösteren 21 sivil toplum kuruluşu, 22 Eylül tarihinde Çin`den ithal edilen solar ürünlerine uygulanan yüksek gümrük vergisi ve cezalara karşı ortak bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada, Avrupa Birliği Komisyonu`na, Çin`den gelen fotovoltaik hücre ve modüllerine karşı uygulanan minimum ithalat fiyatı ile anti damping ve anti teşvik gümrük verilerinin kaldırılması çağrısında bulunuldu.

 

Avrupa Birliği ülkelerine getirilen Çin menşeli solar ürünlerine yönelik gümrük vergileri 2013 sonundan beri uygulanıyor. Söz konusu çağrıyı yapan STK`lar, o tarihten bugüne Avrupa`da GES kurulumlarının gerilediğini, 2014 yıllında sadece 7 GW`lik kurulum gerçekleştirildiğini savunuyor.

 

SolarPowerEurope CEO’su James Watson "STK’ların AB Komisyon Başkanı Malmstrom`a gönderdiği ve şimdiye kadar örneği görülmemiş bu açık mektubu Avrupa güneş enerjisi sektörünün 2015 sonunda ticari sınırlamaların kaldırılmasını ne kadar istediğinin göstergesidir" dedi.

 

Sözü edilen açık mektup, Almanya, İtalya, Polonya, Büyük Britanya, Portekiz, Yunanistan, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Malta, İrlanda, Hırvatistan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Slovakya, Danimarka, İsveç, Macaristan ve Slovenya dan Güneş Enerjisi Dernekleri ile SolarPowerEurope`un imzalarını taşıyor.

 

Habere göre, imzacılar Avrupa`daki güneş enerjisi sektörünün %80`ini temsil ediyor.

http://enerjigunlugu.net

26.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR