Enerjinin Kalbi Rize’de Attı

MÜSİAD’ın 81. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, Rize Şubesi’nin evsahipliğinde İkizdere RİDOS Termal Otel’de yapıldı.  Her iki ayda bir farklı bir şubenin evsahipliğinde yapılan MÜSİAD GİK toplantılarının 1990 yılından bu yana 81′incisi ‘Enerji’ temasıyla yapılırken, toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Murat Mercan ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak konuşmalarında, ’Türkiye’nin Enerji İmparatorluğu Stratejisi’nin ipuçlarını verdiler.

 

MÜSİAD GİK toplantısında Türkiye’nin enerji potansiyeli, bugünkü durumu ve gelecekteki yeri ele alındı. 2023 yılındaki hedeflerin hatırlatıldığı toplantıda, Türkiye’nin geleceğin ‘Enerji İmparatoru’ olabileceği vurgulandı.

 

Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Murat Mercan’ın yanısıra; TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, Yenilenebilir Enerji Daire Başkanı Sabahattin Öz, Maden İşleri Genel Müdürü Hamdi Yıldırım, MİGEM Enerji Hammadde ve Metalik Daire Başkanı Mehmet Tombul, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Denetim Şube Müdürü Davut Keleş, Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, BOTAŞ Genel Müdür V. Mehmet Konuk, TPAO Genel Müdür V. Besim Şişman, TEMSAN Genel Müdürü Hilmi Baştürk, EPDK Doğalgaz Alım Daire Başkanı İsmail Karahan ve EPDK Elektrik Daire Başkanı Ahmet Ocak katıldı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2023 hedefinin; dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak olduğunu, hedefe ulaşmanın yollarının ise ortak çalışmalardan geçtiğini belirtti.

 

Türkiye’nin enerji yatırımları ile ilgili bilgiler veren Mercan, “Doğalgazla üretilen elektrik ortalaması yüzde 21 seviyelerinde. Bu yapının doğrusu da budur. Dünyada kömür ile elektrik üretimi yüzde 42 seviyesindeyken bu oran Türkiye’de yüzde 20′ler seviyesindedir. HES santrallerinde ise dünya ortalamasının üzerindeyiz. Dünyada elektrik üretiminin yüzde 15′i nükleer santrallerle yapılırken, Türkiye’de bu oran yüzde sıfır!” dedi.

www.ajansrize.net

25.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR