66 dolarlık Hint tableti

35 dolarlık Hint tableti Sakshat`tan sonra yine Hindistan imzalı bir tablet daha geldi.

 

Normalde Hindistan Savunma Bakanlığına yönelik radar ve iletişim cihazları üreten Bharat Elektronik firmasının imzasını taşıyan ve tamamıyla şirketin Hindistan-Bangalore`daki tesislerinde üretildiği belirtilen %100 Hint yapımı tabletin hazırlanma sebebi, Hindistan Ziraat Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan yoksulluk düzeyini belirlemeye yönelik araştırmalarda kullanılacak olması.

 

Android 2.2 yüklü biçimde gelen ve hafıza ihtiyacını bulut depolama üzerinden karşıladığı belirtilen tabletin ekran büyüklüğü 7-inç. 3000 rupi yani yuvarlak 66 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan cihazın en önemli özelliği ise güneş enerjisi ile çalışması.

 

Tüm üretim sürecinin sadece 4.5 ayda tamamlandığının belirtildiği tabletten ilk etapta 2000 tane üretilmiş ve hepsi de bakanlığa dağıtılmış. Haliyle son kullanıcılara satış yok. Bununla birlikte, Kasım ayı gibi satışa sunulacak yeni bir versiyon üzerinde çalışan firma, bu modelinse, yine uygun maliyetle, son kullanıcılara yönelik satışa sunulacağını belirtiyor.

http://teknoloji.samanyoluhaber.com / donanım

09 Ağustos 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR