Orman Gözetleme Kulelerine Güneş Enerjisi ve Rüzgar Paneli

Burdur`un Bucak ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı gözetleme kulelerine güneş enerjisi ve rüzgar paneli döşeme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

 

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, yaz sezonu ile birlikte olası yangınları zamanında tespit ve erken müdahale için Kuyubaşı Köyü`nde Karlık Kulesi, Beşkonak Köyü`nde Pamucak Kartal orman gözetleme kulelerini güneş enerjisi ve rüzgar paneli ile destekleyerek elektriğe kavuşturdu.

 

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak konu ile ilgili açıklamasında, "Orman sahalarındaki yangınları erken tespit etmek ve zamanında yangına müdahale edebilmek için orman gözetleme kulelerini güneş enerjisi ve rüzgar paneli kurularak 220 volt elektriğe kavuşturduk. Haziran ayı sonunda kulelere dumana duyarlı kamera sistemi yerleştireceğiz. 360 derece görüş sahası ve kaliteli görüntü ile orman sahaları hem kuledeki görevli hem de internet vasıtası ile gözetlenmiş olacak" dedi.

 

Karabacak bu yıl içerisinde Kuyubaşı ve Yüreğil köylerine yeni yangın ekip binaları yapılacağını belirtirken, Mayıs ayı sonuna kadar yangında görevli mevsimlik işçi alımlarının gerçekleştirileceğini, alınan işçilerin eğitim ve yangın tatbikatları ile yetiştirildikten sonra yangına hassas bölgelere yerleştirileceğini belirtti. İHA

www.haber3.com

23 Mayıs 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR