Enerjinin patronları İEÜ`de buluşacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı, enerji sektöründe dünyanın önde gelen isimlerini buluşturuyor.

 

Global Compact Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (BMKİS) Ofisi Baş Danışmanı Brice Lalonde ile BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Kamal Malhotra`nın konuşmalarıyla başlayacak.

 

30 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek olan 2. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı`nda "Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji: İş Dünyası İçin Fırsatlar" konulu lansman da aynı gün gerçekleştirilecek. Organizasyon kapsamında, iş dünyasındaki farklı sektörler için sürdürülebilir enerji bağlamında yol gösterici nitelikte olan uygulamalar tartışılarak, öncelikli eylem planları ortaya konulacak.

 

İzmir Ticaret Odası, Bornova Belediyesi, İSKEN`in katkıları ile Energyworld ve Enerjik`in medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan organizasyon açılış konuşmalarının ardından KİS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Ağ Temsilcisi Dr. Yılmaz Argüden`in moderatörlüğünü yapacağı basın toplantısı ile devam edecek. Toplantıya, UNIDO, UNDP, Accenture ve TÜSİAD temsilcileri ile İzmir Ekonomi Üniversitesi`ni temsilen Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu katılacak.

 

Oturumların sonunda İEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde öğrenimine devam etmekte olan Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ileri düzey araştırma projeleri katılımcıların değerlendirmesine sunulacak. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı, düzenlenecek olan resepsiyon ile sona erecek.

http://haber.stargazete.com / ege

28.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR