Çinliler Dünyanın 2. Büyük Elektrikli Otobüs Fabrikasını Siirt’te Kuruyor

Çinli otobüs üreticisi Zonda Bus, yerli ortakla 1 milyar dolarlık dünyanın ikinci büyük elektrikli otobüs montaj fabrikasını Siirt’te kuruyor.

 

Siirt Valisi Ahmet Aydın ve beraberindekiler, fabrikanın kurulacağı Organize Sanayi Bölgesi`nde incelemelerde bulundu. Yapılacak çalışmalarla ilgili Türk ortak yetkililerinden bilgi alan Vali Aydın, istihdama dayalı olan bu tür yatırımların bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi. Vali Aydın, “Fabrikanın kurulacağı alanda tesviye çalışmalarının tamamlanmasının ardından hafriyat çalışmalarına başlanacak. Fabrika binalarının 75 günde tamamlanması hedefleniyor. İlk otobüs montajı ise Ocak ile Şubat 2014 tarihinde üretilmiş olacaktır. Bu tür yatırımlar bölgemize heyecan veriyor. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

 

200 dönümlük alanda kurulacak olan fabrikada, kent içi kullanım için kullanılan elektrikli otobüsler üretileceği belirtildi. Fabrikada ilk etapta 700 kişiye istihdam sağlanmasının planlandığı da açıklandı. Vali Aydın’a incelemelerinde Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan katıldı. (İHA)

www.haber3.com

12 Temmuz 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR