Almanya, enerji dönüşümü hedeflerinin gerisinde kaldı

Alman basınında yeralan haberlere göre Federal Alman hükümetinin güneş enerjisinden elektrik üreten solar sistemlerin artırılması konusundaki belirlediği hedefe ulaşamayacağı bildirildi. ‘Süddeutsche Zeitung’ gazetesinin haberinde, 2,5 gigawatlık fotovoltaik sistemlerin kurulması hedefinin çok altında kalındığı kaydedildi.

 

Alman gazetesinin kaynak olarak verdiği Solar Şirketler Birliği BSW, bu yıl şimdiye kadar yalnızca 1,7 gigawata ulaşılabildiğini bildirdi. Yıl sonuna kadar 0,3 gigawatlık sistemlerin daha kurulabileceği, böylece en fazla 2 gigawatlık solar sistemin tamamlanabileceği belirtildi. Geçen yıla göre bu durumda yüzde 40 daha az solar sistem kurulmuş olacak.

 

BSW yöneticisi Carsten Körnig, sektörün alarm verdiğini, tam da fotovoltaik sistemlerin ucuzladığı şu sıralarda Federal hükümet tarafından yavaşlatıldığını söyledi.

 

Muhalefet partisi Yeşiller’den Julia Verlinden, Federal hükümetin yenilenebilir enerjiye verilen teşvikler konusunda yaptığı olumsuz değişikliğin faturasını aldığını belirtti. Yazın yapılan kanun değişikliği ile yenilenebilir enerji sektöründeki genişletme ve teşvik miktarları azaltılmıştı.

Gazetede yeralan haberde, rüzgar enerjisinden elektrik üretmek için kurulan sistemlerin Federal hükümetin planladığından çok daha fazla olması nedeniyle yenilenebilir enerjide bir dengelenme olabileceği kaydedildi. Ancak buna rağmen politikacıların yenilenebilir enerji sektöründe geniş çaplı bir gerileme görülmesinden endişe ettikleri dile getirildi.

http://enerjienstitusu.com

27.11.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR