Legrand elektrikli araç şarj istasyonları

Legrand, her yıl cirosunun %5’e yakınını Ar-Ge çalışmalarına ayırmaktadır. Böylece mevcut ürünlerin iyileştirilmesi, enerjiyi daha verimli kullanmayı mümkün kılan yeniliklerin ürün gamına eklenmesi, sektörün ihtiyaçlarına ve çevreye saygılı çözümler sunulması amaçlanmaktadır. Legrand Elektrikli Araç Şarj İstasyonları bu çalışmaların sonucunda geliştirilmiş bir ürün grubudur. Çevre dostu elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, bu araçların nerede, nasıl ve hangi standartlar dahilinde şarj olacakları konusu gündeme gelmeye başlamıştır.

 

Son birkaç yılda, yapı projelerinde elektrik araçlar için şarj istasyonlu park alanları düşünülmekte ve konumlandırılmaktadır. Konutlar, alışveriş merkezleri, katlı otoparklar, şehiriçi otopark işletmeleri, bazı benzin istasyonları elektrikli araçlara şarj imkanı sağlamak üzere gerekli çalışmaları yapmaktadır.

 

Legrand IEC-61851 Standardı ile belirtilmiş Mode 1,  Mode 2, Mode 3 elektrikli şarj sistemlerine sahiptir.

 

Bu standarda göre;

 

Mode 1 - Elektrikli araç şarj için standart ev tipi prizler

Bu bağlantı tipinde standart ev tipi prizler ile şarj gerçekleşir. Bu şarj tipinde ev tipi prizler kullanıldığı için şarj süresi diğer türlere oranla daha uzundur (Ortalama 12 saat).

 

Mode 2 - Elektrikli araç şarj için özel prizle

Bu bağlantıda, klasik ev tipi yapısında ama klasik ev tipi prizlere göre daha yüksek akım taşıma kapasitesine sahip IP korumalı, dış ortama uygun dizaynlı, sıva üstü veya sıva altı prizler ile şarj gerçekleşir. Ortalama şarj süresi 7 saattir. Legrand Mode 2 çözümünde tek fazlı sistemler 3,2kW güce kadar desteklenmektedir.

 

Mode 3 - Elektrikli araç şarj için tamamen özel prizler

Duvara monte veya pedestal şeklinde kumanda kutusu üzerinde geliştirilmiş özel fişler ile bağlantı sağlanır. Ortalama şarj süresi 2 saattir. Legrand Mode 3 çözümünde tek fazlı sistemler 3,7kW, üç fazlı sistemler ise 22kW güce kadar desteklenmektedir. Legrand Mode 3 sistemi, gerekli aksesuarlar ile ev otomasyon sistemine dahil edilebilir veya internet üzerinden şarj işlemi takip edilebilir. Legrand Mode 3’e uygun fiş ve prizler ürün portföyünde yer almaktadır.

www.voltimum.com.tr

19 Temmuz 2013

Legrand elektrikli araç şarj mode-1
Legrand elektrikli araç şarj mode-1
Legrand elektrikli araç şarj mode-2
Legrand elektrikli araç şarj mode-2
Legrand elektrikli araç şarj mode-3
Legrand elektrikli araç şarj mode-3
Legrand elektrikli araç şarj istasyonları
Legrand elektrikli araç şarj istasyonları
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR