MÜSİAD Kayseri Şubesi nin yeni yönetimi tanıtıldı.

Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Nedim Olgunharputlu, Mehmet Akif Kavafoğlu, İsmail Özen, Orhan Gözel, Mevlüt Çakmak, Mahmut Arıkan, Şaban Hasnalçacı, Kemal Tekelli, Şükrü Şenkürtüncü, Osman Hakkoymaz, Kemal Murat Benk, Mehmet Kütahneci, Ahmet Bahçecigil ve Talat Hakan Erdem in yönetim kurulu, Murat Cahit Cıngı, Ahmet Çolakbayraktar ve Ali Lafçı nın denetim kurulu üyesi olarak görev aldığını söyledi.

 

Yüreği Türkiye sevdası ile çarpan, idealleri ve hedefleri büyük, inançlı üyeleriyle ticari ve sosyal alanlarda güçlerini birleştirerek çalışmaya devam edeceklerini belirten Ruhlukürkçü, Türkiye ekonomisinin 2010 yılında krize rağmen olumlu geliştiğini vurguladı.

 

Ruhlukürkçü, bu yılki beklentileriyle ilgili şunları kaydetti:

 

"Bu yıl yüzde 5-6 büyüme, yüzde 13-14 ihracat artışı, yüzde 5 cari açık, yüzde 5-6,5 enflasyon, yüzde 3 bütçe açığı, yüzde 12 işsizlik öngörmekteyiz. Seçimlere 4 ay kalmasına rağmen seçim havasına halen girilmemesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ülkede güven ve istikrar ortamı korunmalı. KOBİ lere sağlanan destekler artırılmalı. Yabancı yatırımcıyı çekmeye yönelik çalışmalara ağırlık verilmeli. Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak adına yenilenebilir enerji ve özellikle nükleer santral projeleri bir an önce hayata geçirilmeli. Türkiye, işsizlik ve cari açığın belli düzeyde tutulmasına öncelik veren ekonomik yapılanmayı 2011 de de sürdürmeli."

 

Ruhlukürkçü, bir gazetecinin, seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna, "Böyle bir düşüncem yok. Bu yönde teklif gelirse, elimiz kaldırılmak istenirse, bu işi bizden daha iyi yapanların olduğunu söyleyip, biz başkalarının elini kaldırırız" yanıtını verdi.

www.haber3.com

08 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR