Bosna Hersek ile Bursa İş Dünyası Enerji için buluştu

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV), Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ve Nilüfer Eğitim Kurumları İşadamları Derneği (NİSİAD) üyelerini Bosna Hersek enerji fırsatları ile buluşturdu.

 

Bosna Hersek`teki önemli firmaların üst düzey yöneticileri ve işadamlarını bir araya getiren BİGMEV, daha önce başlatılan iş görüşmeleri ve projeler doğrultusunda toplantı ve saha gezileri düzenledi.

 

BİGMEV Bosna Hersek Ülke Müdürü Selmo Cikotiç ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette iki ülke arasında gerçekleşen ve planlanan projeler konuşuldu. BUGİAD ve NİSİAD üyelerinin katıldığı Bosna Hersek gezisinde enerji alanında önemli fırsatların varlığı vurgulandı.

 

Planlanan projeleri bir an önce hayata geçirmek için çalışan BUGİAD ve NİSİAD üyeleri iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin yanı sıra, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin de gelişmesi için büyük çaba göstereceklerini dile getirdi.

 

BUGİAD ve NİSİAD üyeleri, toplantılar sonrasında Bosna Hersek`te enerji alanında önemli fırsatlar olduğuna dikkat çekerek, bu alanda yapılacak yatırımların büyük kazanç sağlayacağını belirtti.

 

HER ŞEY İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki kadim ilişkileri sürdürülebilir olarak canlandırmayı amaçlayan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV), BUGİAD ve NİSİAD`lı iş adamlarını Bosna Hersek`te ağırladı.

 

Ziyarette Türkiye`den Bosna Hersek`e yatırımların ve ticaretin artırılması, karşılıklılık esaslı stratejik işbirliğinin teşvik edilmesi ve Bosna Hersek`in gelişip kalkınması konuşuldu. Bosna Hersek semalarında da bir gezi gerçekleştiren işadamları renkli görüntüler sergiledi.

 

BİGMEV Müdürü Selmo Cikotiç ziyarette yaptığı konuşmada; "BİGMEV, Bosna Hersek ve Türkiye arasında kültür, sanat ve spor alanındaki faaliyetlerin geliştirilmesi, eğitim döneminde ve sonrasında değişim programlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması, Bosna Hersek dışında yaşayan Bosnalıların aralarındaki ve ülkeleriyle olan ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalar yürütmektedir." dedi. (CİHAN)

www.haberler.com

04.09.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR