Rüzgar ve güneşte yeni lisans başvuruları Aralık 2014`te

(ÖZEL HABER) Rüzgar ve güneşe dayalı yeni elektrik üretim lisansı başvurularının ne zaman yapılacağı netleşti. Başvurular, güneşte Aralık 2014`ün ilk haftası, rüzgarda ise aynı ayın son beş iş gününde alınacak.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) tarafından hazırlanarak Resmi Gazete`ye gönderilen Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği`nin geçici maddelerinden birine göre, güneş ve rüzgara dayalı yeni elektrik üretim lisansı başvurularının ne zaman alınacağı da belirlendi.

 

Enerji Günlüğü`nün edindiği bilgiye göre, söz konusu geçici maddeye göre, güneşe ve rüzgara dayalı yeni elektrik üretim lisansı başvuruları 2014 yılının Aralık ayında yapılabilecek. Güneşe dayalı üretim lisansı başvuruları Aralık 2014`ün ilk beş iş gününde, rüzgara dayalı elektrik üretim lisansı başvuruları ise Aralık 2014`ün son beş iş günü içinde kabul edilecek.

 

BAĞLANMA KAPASİTELERİ 20 GÜNE NETLEŞECEK

Güneş ve rüzgarda yeni lisans başvurularını düzenleyen geçici maddenin bir bendi de gelecek 1, 5 ve 10 yıl boyunca sisteme bağlanabilecek güneş ve rüzgara dayalı elektrik üretim kapasitesinin belirlenmesini düzenliyor. Buna göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) önümüzdeki ayın (Ekim 2013) ilk haftasına kadar hem 2014 yılı için, hem takip eden beş yıl için ve hem de takip eden on yıl için olmak üzere, bağlantı noktasına göre ve/veya bölgesel bazda, sisteme bağlanabilecek rüzgâr veya güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kapasitesini EPDK`ya bildirecek. Mehmet KARA

www.enerjigunlugu.net

15 Eylül 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR