Müracaat Her Geçen Gün Artıyor..!

AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, güneş enerjisi kullanımında bölgenin geride olduğunu belirtti.

 

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Genel Sekteri Mustafa Keskin, özellikle Çukurova bölgesinin Güneş Enerjisi kullanımında geride kaldığını ancak, önümüzdeki zamanlarda insanların bunu daha iyi idrak ederek güneşine sahip çıkacağını söyledi.

 

Mustafa Keskin, Korona Enerji Genel Müdürü Av. Yusuf Özer ile Alman ortağı Soleos’un sahibi David Mabille ve Türkiye sorumlusu Murat Gül’ü makamında kabul ederek sohbet etti.

 

ENERJİ CAZİP HALE GETİRİLMELİ TEŞVİK EDİLMELİ

Ziyaret’de AOSB’nin faaliyetlerini anlatan Mustafa Keskin, Türkiye de 273 Organize Sanayi arasında Adana’nın ilk 10’a girdiğini dikkat çekti. Sanayi bölgesinde aralarında Hindistan, Çin, İspanya gibi yabancı firmalarında yer aldığını hatırlatan Keskin;  “Adana’mız, özellikle Orta Doğu’dan Avrupa ve Afrika’ya açılan bir kapıdır. 30 Bin çalışanı ile 1 Milyar Dolar ihracat yapıyoruz. Kısaca Adana, bir sanayi şehri” dedi.

 

Güneş enerjinin ilk kez Almanya’dan Dünya’ya yayıldığını belirten AOSB Genel Sekteri Mustafa Keskin, bu enerji insanlara cazip hale getirilmeli Devletinde bunu desteklemesi gerektiğini ifade etti. Keskin, “Bu konuda Almanya’yı örnek almalıyız. Bölgemizdeki sanayiciler güneş enerjisine yeni inanıyor. Faydalarını yeni anlıyor. Bundan sonra daha da çoğalacaktır. Ve bu konuda bölgemiz hak ettiği yere ulaşacaktır. Çukurovalı güneşinin kıymetini bilmeli, en iyi şekilde faydalanmalıdır” diye tavsiyede bulundu.

 

MÜRACAATLAR HERGEÇEN GÜN ARTIYOR

Korona Genel Müdürü Yusuf Özer de AOSB’deki firmalara “Güneş Enerjisiyle ilgili seminer verilmesi gerektiğini söyledi. Yatırımların aşağı çekildiğini vurgulayan Özer, “Dağıtım şirketlerine müracaatlar her geçen gün daha da artıyor. İnsanlarımız güneş enerjinin faydalarını yeni anlıyor” şeklinde konuştu.

 

Soleos’un firmasının sahibi David Mabille ise, Almanya’da güneş enerjisi kullanımının 35 bin GB’ye ulaştığını söyledi. Güneş’in Almanya’da Türkiye’nin üçte biri kadar az olmasına rağmen yatırımın ise üç katı fazla olduğunu dikkat çeken David Mabille, “Buradaki güneş Almanya’da olsa herkes Güneş enerjisi taktırır” dedi.

 

Ziyaret sonunda Özer, elindeki katalogları ve referans firmaları Keskin’e teslim ederken sanayici iş adamlarına ‘Güneş Enerjisinin faydaları’ konulu seminer verilmesine karar kılındı.

www.adanamedya.com

26.09.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR