Başkan Akın, Çerçioğlu`nun `Güneş Tarlası` Projesini Seçim Yatırımı Olarak Değerlendirdi

 

Aydın Belediye Başkanlığı`nın açıkladığı "Güneş Enerjisi" projesi farklı tepkileri beraberinde getirdi. Projeyi "Seçim Yatırımı" sözleriyle yorumlayan Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, söz konusu projeyi bir yıl önce hayata geçirmek için Belediye Meclis kararı aldıklarını ancak yine Chp`li bir belediye tarafından engellendiğini söyledi.

 

Halk arasında Güneş Tarlası olarak bilinen ve tüm dünyada giderek yaygınlaşan güneş panelleri projesi ile Aydın genelinde Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı pazar yerleri, otoparklar, kamu binalarında "Doğa Dostu Elektrik" üretimine geçileceğini açıklayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu`nun açıkladığı proje yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

 

Yenilenebilir enerji yatırımlarından güneş enerjisini Aydın gündemine ilk taşıyan isimlerden olan Germencik Ziraat Odası ve Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın söz konusu projeyi yaklaşık bir yıl önce hayata geçirmek için Belediye Meclis kararı aldıklarını ancak Chp`li Germencik Belediyesince engellendiklerini belirtti. Projelerinin bir kez daha diğer yerel yöneticilere ilham kaynağı olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve doğru yönde çalıştıklarının bir ispatı olduğunu belirten Başkan Akın, "Yeşil dostu enerji tüm dünyanın geleceği. Enerji problemini çözmüş ülkeler gelişmekte, çözemeyenler ise fakirleşmektedir. Aydın; yeşille dost, düşük maliyetli ve yenilenebilir enerji kaynakları bakımından dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Yılın 300 günü güneş alan, Jeotermal kaynakları bakımından Dünyada ilk 10 içinde olup Avrupa`da ise lider durumda olan Aydın, Türkiye`deki jeotermal rezervlerin yüzde 80`ine sahiptir. 2006 yılında çıkan Jeotermal Yasa ile birlikte Aydın ilinde 230 adet jeotermal ruhsat verilmiştir. Aydın ilinin bir diğer avantajı da yenilenebilir enerji olan güneş enerjisidir. Tüm dünya güneş enerjisine yönelmektedir. Jeotermal ve Güneş enerjisi birlikte değerlendirildiğinde Aydın enerjide cazibe bölgesidir" dedi. AYDIN (İHA)

www.haberler.com

30.10.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR