Enerji Ajansı`nda elektrik kesintisi

Uluslararası Enerji Ajansı toplantıları için Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın basın toplantısı sırasında elektrikler kesildi.

 

Elektrik kesintisini yorumlayan Bakan Taner Yıldız, “Elektrik atmosfere açık bir işletmedir. Her zaman, her yerde, Paris dahil, bazı işletme aksaklıkları olabilir.” dedi. Dünyanın her yanında bu kesintilerin yaşanabildiğini ifade eden Taner Yıldız, Moskova ve Londra ile dünyanın diğer bölgelerinden örnekler verdi.

 

Uluslararası Enerji Ajansı toplantılarına dönem başkanlığı yaptıklarını hatırlatan Bakan Taner Yıldız, önümüzdeki dönemde Türkiye`nin enerjiyle alakalı sınırlarını genişleteceklerini dile getirdi. Bakan Yıldız, Irak`la yaptıkları petrol anlaşmaları sayesinde 2014`te hem Türkiye`nin ihtiyacının karşılanacağını hem de Irak`ın normalleşmesine katkı sağlanacağını dile getirdi.

 

Fransa`nın Areva şirketinin Japonya ile ortak olarak Sinop`ta yapacağı nükleer santralle ilgili anlaşmaya da değinen Taner Yıldız, bunun Ermeni soykırımı konusu iddialarıyla ilgili Fransa`nın söylem ve politikalarına da olumlu etkisi olacağını ümit ettiğini dile getirdi. CİHAN

www.zaman.com.tr / dünya

19.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR