ÇED kararlarında taşraya sınırlı inisiyatif

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru ve kabul süreçlerinde (Çed olumlu) dışındaki karar ve onaylar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın taşra teşkilatlarının yetkisine bırakıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, göreve geldikten sonra çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvuru ve kabul süreçleriyle ilgili iki talimat yayınladı.

 

3 Ocak tarihli ilk talimatla, "ÇED Olumlu" ve "ÇED Gerekli Değildir" kararlarına ilişkin işlemler ikinci bir talimata kadar durduruldu.

 

8 Ocak tarihli Bakanlık talimatında ise hem 3 Ocak`taki bir önceki talimat, hem de 15 Temmuz 2011 tarihinde önceki Bakan Erdoğan Bayraktar tarafından gönderilen talimat kaldırıldı.

 

Son talimatla, taşra teşkilatının "ÇED Gerekli Değildir" kararlarına ait tüm iş ve işlemleri ile Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü`ne ait tüm iş ve işlemlere devam etmesi istendi. Böylece Erdoğan Bayraktar döneminde tümü Bakan Olur`una bağlanan ÇED işlemlerinden bir bölümü, bundan böyle taşra teşkilatının inisiyatifine bırakılmış oldu.

 

Ancak son talimatla, "ÇED Olumlu" kararlarına ilişkin işlemlerin ise Bakanlık Makamı`ndan olur alınmak suretiyle yürütüleceği belirtildi.

www.enerjigunlugu.net

15 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR