Temiz Enerjiye Destek, Kendi Elektriğini Kendin Üret

Türkiye Finans, 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı`nda %100 Enerji Paketi`ni ve Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi`ni fuarda sundu.

 

%100 Enerji Paketi ve Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi Türkiye Finans`ta

Türkiye Finans, 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı`nda %100 Enerji Paketi`ni ve Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi`ni fuar ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve enerji tasarrufuna yönelik projesi olan işletmelerin ihtiyaç duyduğu finansmanda müşterilerine destek olan Türkiye Finans, "Kendi Elektriğini Kendin Üret" sloganı ile de üreticileri temiz enerji için yatırım yapmaya davet ediyor. Lisanssız enerji üretimi ekipmanlarının alımı, santralin kurulumu, inşası, bağlantısı gibi anahtar teslim tüm maliyetleri için uygun vade ve oranlarla hazırlanan paketler müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Türkiye`nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, 8-11 Ocak 2014 tarihlerinde WOW Convention Center`da düzenlenen 5. Enerji Verimliği Forumu ve Fuarı`na (EVF) katıldı. Türkiye`de enerji verimliliği konusunda kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü buluşturan fuarda Türkiye Finans, enerji tasarrufuna yönelik projesi olan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak isteyenlere uygun vade ve kar oranlarıyla özel fırsatlar sundu.

 

Sabit Maliyet Avantajı

Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi ve %100 Enerji Paketi`ni geliştiren Türkiye Finans, uzun vade ve ödemesiz dönem avantajı ile uygun finansman fırsatları sağlıyor. %100 Enerji Paketi ve Lisanssız Yenilenebilir Enerji Paketi`nde düşük maliyet ve avantajlı kar oranları, TL, Euro ve Dolar türünden fon kullandırım olanağı, 1 yıla kadar geri ödemesiz toplamda 5 yıla varan vade imkanı ile bir araya geliyor. Leasing`e konu mal gruplarında düşük maliyet ile finansman olanağı, ekonomik dalgalanmalara karşı sabit maliyet avantajının yanı sıra KGF (Kredi Garanti Fonu) teminatı ile fon kullanma imkanı sağlıyor. %100 Enerji Paketi ve Lisanssız Yenilenebilir Enerji Finansmanı`ndan yararlanmak için Türkiye Finans şubelerine başvurmak yeterli oluyor.

 

Yatırımcı Karlı Çıkacak

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Enerji ihtiyacımız giderek artıyor, buna karşın mevcut kaynaklarımız yetersiz kalıyor. Ülkemiz güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve biyolojik enerji gibi kendini yenileyebilen çevre dostu enerji kaynakları açısından önemli bir potansiyele sahip. Bu sebeple yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi devlet tarafından da destekleniyor. Kurulduğu günden bu yana reel sektörün yanında olan Türkiye Finans olarak, bu doğrultuda hem enerji tasarrufu hem de lisanssız enerji üretimi yapmak isteyen firmalara finansman sağlıyoruz. Ekipmanların alımı, santralin kurulumu, inşası ve bu kapsamda yapılacak tüm yatırımı uygun vade ve oranlarla finanse ediyoruz.

 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) raporlarına göre Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği`nin çıkmasının ardından en fazla başvuru güneş enerjisi için yapıldı. Mayıs 2013 itibarıyla toplam 980 başvurunun 418`i güneşten, 158`i ise rüzgârdan geldi. Kurulu güç üst sınırını 500 kW`den 1 MW`ye çıkaran yeni yönetmelik ile bu sayının hızla artması bekleniyor. Lisanssız elektrik üretimi çok karlı bir alan, hem ülkemiz hem de bu alana yatırım yapan kazançlı çıkacak" diye bilgi verdi. (Bültenler)

www.haberler.com

22.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR