Belediyenin monte ettiği solar sistemli uyarı levhaları çalınıyor

Güzelyurt Belediyesi’nin ana ve tali yol çıkışlarında, okul önlerinde, şehir içi ve şehirle arası, sürücülerin uzaktan ikaz edilmesi için monte etmiş olduğu solar sistemli uyarı levhaları kimliği bilinmeyen kişiler tarafından çalınıyor.

 

Son bir ay içerisinde iki kez meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, solar sistemli trafik sinyalizasyonlarının yollarda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla monte edildiğini anımsatarak, levhaların çalınmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Trafikte işaret ve levhaların yol güvenliği açısından önemine değinen Özçınar, Belediyenin güneş enerjisiyle çalışan sinyalizasyon levhalarının yaklaşık 2 ay önce kent genelinde yenilendiğini ve yeni noktalara da monte edildiğini belirterek alışkanlık haline getirilen hırsızlık olaylarının yol güvenliğini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını konusunda çağrı yapan Özçınar, bu tür olumsuzlukları yaratanların görülmesi durumunda 0533 829 3246 numaralı ihbar numarasına gerekli bilginin verilmesi istedi.

www.kibrispostasi.com

24.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR