Hindistan’da dünyanın en büyük güneş santrali kurulacak

Hindistan hükümeti kurulacak olan dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali için altı şirket ile anlaşma imzaladı.

 

Hindistan hükümeti kurulacak olan güneş enerjisi santrali için altı şirket ile anlaşma imzalayarak dünyanın en büyük güneş enerjisi projesine bir adım daha yaklaştı.

 

Hindistan Ağır Sanayi ve Kamu İşletmeleri Bakanı Shri Praful Patel gözetiminde altı şirket ile geçen hafta bir ön anlaşma imzalandı.

 

Jaipur yakınlarındaki Rajasthan’da Sambhar nehrine yakın kurulacak olan, hükümetin deyimiyle“Ultra mega” güneş enerjisi projesi 4 GW gücünde olacak ve yaklaşık 4.4 milyar dolara malolacak. Karşılaştırılacak olursa güneş santralinin kapasitesi dört nükleer reaktöre eşit düzeyde olacak.

 

İki aşamada yapılacak Santralin ilk aşamasında 1 GW, ikinci aşamasında da 3 GW elektrik üretilecek. Santralin yapım işini Bharat Heavy Electricals, Solar Energy Corporation of India, Hindustan Salts, Powergrid, Satluj Jal Vidyut Nigam ve Rajasthan Electronics and Instruments şirketlerinin oluşturduğu bir ortak girişim gerçekleştirecek.

 

Bu proje Hint Hükümetinin yüksek profilli ‘güneş misyonu’ inisiyatifi öncülüğünde 2010 yılında güneş enerjisini on yıl içinde 20 GW’a çıkarma hedefi doğrultusunda başlatıldı.

www.enerjigunlugu.net

10 Şubat 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR