29 Mart’ta dünya bir saat elektriklerini kapatacak

Dünyanın en büyük çevre hareketi olarak bilinen “Dünya Saati” kapsamında, 29 Mart Cumartesi günü 20:30 - 21:30 saatleri arasında ışıklar dünya için kapanacak.

 

WWF tarafından yürütülmekte olan ve 150’den fazla ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan 2014 Dünya Saati kampanyası kapsamında, 29 Mart Cumartesi günü 20:30 - 21:30 saatleri arasında ışıklar dünya için kapanacak.

 

DÜNYA ELEKTRİK ANAHTARLARINI KAPATACAK

2007 yılında Avustralya’da WWF tarafından başlatılan, 2008 yılından itibaren ise küresel bir harekete dönüşen “Dünya Saati” kampanyasını 2013 yılında 2 milyar kişinin desteklemesi ile bir rekora imza atıldı. Kampanya, başta iklim değişikliği olmak üzere, doğal kaynakların bilinçsiz tüketimine ve gezegenimizin karşı karşıya olduğu diğer tüm çevre sorunlarına ortak bir bilinç oluşturmayı, insanları sürdürülebilir geleceğimiz için düşündürmeyi hedefliyor.

 

Dünya şehirlerinin sembolik yapılarının ışıklarını kapayarak destekleyecekleri kampanya kapsamında, Paris’teki Eiffel Kulesi, Roma’daki Colosseum, New York’taki Empire State Binası, Times Meydanı, Londra’daki Big Ben, Moskova’daki Kremlin Sarayı, Çin Seddi, Piramitler vb. gibi dünyanın sembolleri arasında yer alan birçok ikonik yapı bir saatliğine kararacak. Türkiye’de ise Boğaz Köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Topkapı Sarayı ışıklarını kapatarak kampanyaya destek olacaklar.

 

ANA SPONSOR VİKO

Dünyada doğal kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için yüksek bedeller ödüyor. Tüm bu tabloya bakınca geleceği aydınlatmak için hepimizin sorumluluk alması gereken bir dönem yaşanıyor. Elektrik anahtarı ve priz sektörü kuruluşu VİKO, WWF-Türkiye tarafından yürütülmekte olan “Dünya Saati” kampanyasına ana sponsor olarak destek vererek geleceğe değer katmaya devam ediyor.

 

GEREKSİZSE KAPAT, GELECEĞİ AYDINLAT

VİKO CEO’su Nusret Kayhan Apaydın “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğu. Enerji verimliliği gerek ülkemiz, gerekse gezegenimiz için her geçen gün önem kazanan, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için alınacak sorumlulukların da önceliğini belirleyen bir kavram. Bu nedenle enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında ‘Hepimiz Sorumluyuz’ anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek durumundayız. VİKO olarak bu yıl ‘Dünyaya Olan Sevgini Göstermeye Var Mısın?’ sloganı ile hayat bulacak bu önemli çevre hareketini ana sponsor olarak destekliyoruz ve ayrıca 29 Mart akşamı çalışanlarımızla birlikte ışıklarımızı 1 saatliğine kapatacağız. Elektrik anahtarlarının kapatılması ile hayat bulacak bu kampanyaya verilecek her bir desteğin sürdürülebilir geleceğe yapılacak katkı olduğuna inanıyor ve ‘Gereksizse Kapat, Geleceği Aydınlat’ diyoruz” şeklinde konuştu.

www.enerjigunlugu.net

25 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR