CSUN, Bloomberg tarafından Dünya çapında 1.Seviye (Tier-1) üretici seçildi

Güneş hücreleri ve panelleri üretiminde faaliyet gösteren ve Seul Enerji ile birlikte İstanbul Tuzla’da 300MW kapasiteli Türkiye’nin ilk güneş hücresi fabrikasını ve en büyük güneş paneli fabrikasını hayata geçiren CSUN, Bloomberg Yeni Enerji Finans (“BNEF”) Güneş Paneli Üreticileri Kategorilendirmesinde “Tier-1” seviyesinde lanse edildi.

 

BNEF, kapsamlı güneş paneli üretimi pazarında, PV güneş paneli üreticilerinin proje geliştiriciler, EPC’ler ve yatırımcıların kolay ve şeffaf bilgiye ulaşmasına ve kredilendirilmesine yardım gibi temelleri dikkate alıyor.

 

BNEF, geçmiş iki yıl içerisinde devlet kalkınma bankası olmayan en az 3 farklı finans kuruluşu tarafından geri ödemesiz (non-recourse) olarak projelere finans sağlanan üreticiler arasından belirleniyor. Bu kriterlerde seçim yapılırken geri ödemesiz olarak finanse edilen projelerin ticari ve kurumsal bankalar tarafından değerlendirilmesi ve dolayısıyla onların çok katı kalite standartlarını sağlayan bir üretici olması gerekiyor.

 

BNEF yöneticisi Jenny Chase konu ile ilgili; “BNEF olarak CSUN’ı Tier-1 üretici olarak memnuniyetle onaylıyoruz ve bunu 2014 Güneş Enerjisi Pazarı yayınımızda da yayınlayarak duyuracağız” şeklinde ifade etti.

 

CSUN’ın CEO’su Stephen Cai ise “ Tier-1 seviyesinde üretici olarak lanse edilmek, yüksek kalite ürünler sunan, yatırımcılar ve müşterilerimiz için güvenli bir tercih unsuru olan CSUN’ın sürekli gelişen küresel stratejisinin önemli bir kilometre taşlarından birisidir” şeklinde belirtti.

 

İlave olarak Cai, “Tier-1 seviyesinde olmak, proje geliştirenler ve EPC müşterilerimiz için finansal kaynaklara daha rahat ve güvenle ulaşılmasını kolaylaştıracaktır. BNEF derecelendirme sistemi ise bütün müşterilerimiz tarafından güvenli bir değerlendirme aracı olarak kabul edilmektedir.”

http://enerjienstitusu.com

25 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR