Aksaray`da 3-5 Nisan`da Tarım ve Hayvancılık Fuarı Var

Aksaray’da 3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilecek.

 

Aksaray’da 3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilecek. Fuar hakkında bilgi veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, şehrin tarım ve hayvancılıkta bir ilke imza attığını belirterek, “Aksaray Ziraat Odası olarak Aksaray’ın fuar hayalini gerçekleştiriyoruz. Fuarımıza bugün itibari ile 101 firma katılacak. Bunun 25’e yakını Aksaray’ın katılımcısı ve diğerleri de il dışı ve ülke dışından katılımlar. Bizim istediğimiz Aksaray’daki tüm üreticilerimizin bu fuara katılması ve bilinçlenmeleri.” dedi.

 

Aksaray’da 3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın değerlendirme toplantısı yapıldı. Aksaray Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve üyeler katıldı.

 

Fuar hakkında bilgi veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta bir ilke imza attığını belirtti. Koçak, Aksaray Ziraat Odası olarak ilin fuar hayalini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Koçak, "Bu hayal 3-5 Nisan tarihleri arasında gerçek olacak. Fuarımız bu tarihlerde açılıyor. Biz daha önce çiftçilerimizi çevremizdeki illere fuarlara götürüyorduk. Şimdi ise çiftçilerimizin başka yerlere gitmemeleri için tarım ve hayvancılık fuarını ayaklarına getiriyoruz. Fuarımıza bugün itibari ile 101 firma katılacak. Bunun 25’e yakını Aksaray’ın katılımcısı ve diğerleri de il dışı ve ülke dışından katılımlar. Bizim istediğimiz Aksaray’daki tüm üreticilerimizin bu fuara katılması ve bilinçlenmeleri. Teknolojinin yeni ürünlerini bire bir görmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

 

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş da Aksaray’da tarım ve hayvancılık alanında bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Aksaray’ımızda bugün bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler sürekli bu tür fuarlar için diğer illere gidiyorduk. Şimdi ise kendi şehrimizde fuarımızı gerçekleştireceğiz. Aslında tarım ve hayvancılık fuarı Aksaray için olmazsa olmaz bir faaliyettir. Çünkü Aksaray tarım ve hayvancılık şehri. Çünkü Aksaray’ın nüfusunun yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Artık çiftçi ve üreticilerimiz bu tür faaliyetler için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. Ziraat Odası Başkanımız, Aksaray’ımız için gerçekten çok güzel çalışmalara imza atıyor. Ben kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Aksaray’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çeken Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise şunları ifade etti: “Aksarayımızın nüfusunun yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bu nedenle de Aksaray’da tarım ve hayvancılık alanında teknolojiyle yapılanmak gerek. Kaldı ki artık eski ilkel yollarla tarım ve hayvancılık yapan çiftçi ve üreticilerimiz bile var. Bunun için fuar Aksaray’a çok önemli bir katkı olacak. Çiftçi ve üreticilerimiz teknolojiyi yerinde ve zamanında öğrendim, görmüş ve işe başlamış olacak. Günümüz teknoloji günü. Artık tarım ve hayvancılık alanında da ciddi anlamda gelişen teknoloji hem işlerimizi kolaylaştırıyor, hem de verimliliğimizi, kazancımızı artırıyor.”

 

Fuarın, Aksaray için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk da sivil toplum kuruluşları olarak Aksaray`da güzel bir birliktelik yakaladıklarını ifade etti. Aktürk, "Aksaray bir tarım şehir. Biz de gerek Sivil Toplum Kuruluşu olsun, gerek Tarım Platformu olsun el birliğiyle tarımın gelişmesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Daha önceleri çiftçimiz çevre illerdeki tarım fuarlarına katılarak teknolojiyi takip etmeye çalışıyordu. Bu durum biz Tarım Platformu üyelerini rahatsız etti, neden Aksaray`da fuar olmasın dedik ve girişimlere başladık. Aksaray`da ilk gerçekleşecek olan fuarın kurulacak olmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aksaraylı çiftçilerin tarım fuarını yakından takip etmesi kendi menfaatlerine olacağını düşünüyorum.” dedi. (CİHAN)

www.haberler.com

24.03.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR