YTÜ`DE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE PERSPEKTİFİ MASAYA YATIRILDI

Sektörün önde gelen firmaları ile öğrencileri bir araya getiren Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü’nün düzenlediği ‘Yeşil Sektör 2014’de Sürdürülebilir Çevre Perspektifi masaya yatırıldı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Çevre Kulübü’nün bu yıl 3.’sünü düzenlediği Yeşil Sektör Seminer Günleri iş dünyasının devlerini öğrencilerle bir araya getirdi. Sektörün önde gelen firmaları bu seneki seminerde ‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Yaklaşımları’nı masaya yatırdı. Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, sektörün önemli firma ve isimlerinin çevreci yaklaşımları, öğrencilerle buluştu.

 

“Sektörün devlerinden sürdürülebilir çevre ve enerji yaklaşımları” sloganıyla gerçekleştirilen programa YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in yanı sıra Eski Orman Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çakır, YTÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güleda Engin, sektörün önemli firmalarından üst düzey yöneticiler, çok sayıda öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

 

"ÇEVRE VE ENERJİ KONULARINI ÜLKE GEREKSİNİMLERİNE ADAPTE ETMELİYİZ”

Etkinlikte konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yeşil Sektör’ün artık oturmuş ve her sene daha da aktif bir etkinlik olduğunu söyledi. Çevre Kulübü’nün faaliyetlerinin sektörel ve sosyal sorumluluk anlamında önemli faaliyetler olduğunu aktaran Rektör Yüksek, çevre ve enerji konularının ülke gereksinimlerine adapte edilecek şekilde çözüm odaklı bir bakış açısıyla ele alınmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

 

DOĞAYI YOK EDECEK TEKNOLOJİ, DOĞAYI KURTARABİLİR

Çevre Kulübü Başkanı Ahmet Semih Özdür da, Yeşil Sektör etkinliğini Yıldız Teknik Üniversitesinin büyük kongre ve kültür merkezinde yaptıklarını ancak beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüklerini ifade ederek, gerek sektör temsilcileri, gerekse öğrencilerin sürdürülebilir çevre ve enerji konularına dair ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi. Özdür, 2015’in Mart ayında gerçekleşecek bir sonraki etkinlikte çıtayı daha da yükselteceklerini ifade ederken “Etkinlikte en dikkat çeken unsur, doğayı yok etme aşamasına gelmiş teknolojinin, günümüzde doğayı kurtaracak bir araç olarak kullanılabileceğinin benimsenmesi olmuştur.” diye konuştu.

 

Enerji, otomotiv, yeşil ekonomi, inşaat, yeşil kimya, yeşil binalar gibi birçok konuda sunumların yapıldığı etkinlikte, ayrıca geri kazanım ve proje atölyeleri, taşların çığlığı Hatice Şenlik sergisi, CV Bank ve Karakter Analizi gibi pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler etkinlik sırasında Mitsubishi firması tarafından yapılan dünyada seri üretime geçen ilk elektrikli araç olma özelliği taşıyan i-Miev’i inceleme imkânı buldu.

 

İki gün süren etkinlikte, İBB Atık Yönetim Müdürü Türker Eroğlu, Eczacıbaşı/VitraArtema, İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Cihan Koral Malak, Mitsubishi Ticari Araçlar Ürün Yöneticisi Şevket Necmettin Gürcan, TÜSİAD Şirketler Sorumlusu Melda Çele, Anadolu Cam Çevre ve Standartlar Genel Müdürü Haluk Şardağ, Tüpraş Yatırımcı İlişkiler Koordinatörü Jonathan David Lamb’ın da aralarında bulunduğu sektörün önemli isimleri, Atık Yönetimi, Sürdürülebilirlik ve İnovasyona, Katı Atıktan Enerji Yönetimi, Yeşil Binalar, Enerji Verimliliği ve Biyogaz gibi konularda sunumlar yaptı. (İHA)

www.milliyet.com.tr

01.04.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR