Tarlasını sulayıp hayvanlarına bakıyor

Gazimağusa’ya bağlı Çayönü köyünde yaşayan Hatay Bolat, yıllar önce devletten ağılına elektrik bağlamasını istemesine rağmen, bu başvurusu ciddiye alınmayınca, çareyi güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanmakta buldu.

 

Hatay Bolat, ağılına kurduğu sistemle ürettiği elektrik enerjisi sayesinde hem on dönümlük tarlasının suluyor, hem de içerisinde hindi, tavuk, keçi koyun ve ineğin de bulunduğu ağılının bakımını yapıyor. Bolat, bu sistemle ineklerinin sağımını yapan makineyi ve her türlü aydınlatma aletlerini de çalıştırdığını dile getirdi.

 

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Hatay Bolat, güneş panelleri ve rüzgar gülüyle elektrik ihtiyacını giderdiğini söyledi. ALTERNATİF enerjiyle ürettiği elektriğin üç inçlik dalgıç su motorunun 140 ayak derinliğindeki kuyusundan su çıkarttığını ve kuyudan üç kilometre uzaklıktaki on dönümlük tarlasına su pompaladığını kaydeden Hatay Bolat, ağılında bulunan hayvanların da ihtiyaçlarını gidermede bu enerjiyi kullandığını ve koyunlarının sağımında kullandığı makinenin elektriğini de bu sistemden sağladığını dile getirdi.

 

Bolat, ağılındaki aydınlatmayı da yine bu sistemden ürettiği elektrik enerjisiyle yaptığını ifade etti. Siyasilerin kendisine ağılına elektrik bağlanması yönünde sözler verdiklerini ancak bu sözlerin yerine gelmemesi üzerine bu sistemi kurduğunu vurgulayan Hatay Bolat, “Bana iyi ki elektrik bağlamadılar. Şimdi para ödemeden elektrik kullanıyorum” dedi. Ahmet İLKTAÇ

www.kibrisgazetesi.com

07 Nisan 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR