ALTERNATİF Enerji Sistemleri Paneli

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulunca "ALTERNATİF Enerji Sistemleri Paneli" düzenlendi.

 

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş, üniversitenin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Türkiye`nin en önemli ihtiyaçlarından birinin enerji olduğunu söyledi.

 

Türkiye`nin ithal ettiği 3 üründen birinin enerji olduğuna dikkati çeken Göktaş, "2013 yılı Türkiye istatistik verilerine göre 250 milyar dolarlık ithalatımız var. Bu ithalatın en önemli kısmı yüzde 36 ile enerji. Bunu yüzde 20 ile kimyasal ürünler, yüzde 19,4 ile metal sanayi ve yüzde 7 ile otomotiv takip ediyor" dedi.

 

Arabadaki yakıta, evdeki doğal gaza nasıl önem veriliyorsa enerjiye de o kadar önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Göktaş, "Muğla bölgesi, rüzgar, güneş ve dalga enerjisi olmak üzere büyük potansiyele sahip. Önemli olan bu kaynağı nasıl koruyabiliriz ve artırabiliriz. Biri bize `aracınızın altında yakıt damlıyor` dese bütün işimizi bırakıp gideriz. Bu, evimiz için de geçerli. Bu hassasiyeti enerjide de göstermemiz lazım" diye konuştu.

 

Panelde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali Keçebaş ve Doç. Dr. Faruk Şen, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Güneş Enerjisi Bölümü Enerji Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Numan Sabit Çetin de sunum yaptı.

 

Panele Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Muğla (AA)

www.haberler.com

07.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR