ADIYAMAN GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANMAK İSTİYOR

Adıyaman Valiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı`nın desteği ile Adıyaman’da Güneş Enerji Sistemine geçilmesi ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında toplantı düzenlendi.

 

Güneş Enerjisi Sistemiyle ilgili yatırım maliyetlerini değerlendirmek ve konu ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgi almak üzere Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Süzen, bazı kurum amirleri, işadamları ve enerji sektörünün temsilcileri katıldı.

 

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, coğrafi bölgelere göre yıllık güneş enerjisi değerlerine bakıldığında, en fazla güneş potansiyelinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde ve Adıyaman’da olduğunu belirtti.

 

Adıyaman’ın yüksek güneşlenme gün sayısı ve güneş radyasyonu değerlerine sahip olduğunu vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, “İlimizde güneş enerjisinden yeterince faydalanılamamaktadır. Güneş enerji sistemi uzun vadede maliyeti düşürmekle birlikte çevreye de olumlu etkileri bulunmaktadır. Günümüzde yaygınlaştırılması hedeflenen bir sistem olan güneş enerji sistemi müteşebbislerimize ve çiftçilerimize ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayacaktır. Adıyaman’da tarımda kullanılan sulamanın elektrik enerjisinden karşılanıyor. Yüksek enerji maliyetleri çiftçilerimiz için en büyük engeldir. Yıllık ortalama güneşlenme süresine bakıldığında Adıyaman güneşlenme gün sayısında çok yüksek değerlere sahiptir. Bu sistemin ilimizde hayata geçirilmesi ile birlikte çiftçilerin önündeki engel kaldırılacak ve güneş enerji sistemi kullanılarak enerji maliyetleri de düşürülmüş olacaktır.” dedi.

www.milliyet.com.tr

27.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR