SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ`NE DOĞRU

Mersin`in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 5.`si düzenlenecek olan Soli Güneş Festivali, 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

Festivalle ilgili Soli Pompeipolis`de basın toplantısı düzenleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festivalin bu yıl 5.`sini düzenleyeceklerini hatırlatarak, "Önümüzdeki süreçte bir yandan Soli Pompeipolis Antik Liman Kentinin turizme açılması yönünde çalışırken diğer yandan da ALTERNATİF enerji kaynaklarından özellikle güneş enerjisinin kullanımına yönelik bilgilendirme çalışmalarında bulunacağız. Festivalimizde bu sene diğer kurumlarla ve değerli hocalarımızla birlikte çalıştık. Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitelerinin değerli temsilcileri ile birlikte festival programımızı hazırladık" dedi.

 

Festivalin 21 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 13.00`da İçel Anadolu Lisesi Konferans Salonu`nda gerçekleşecek olan `Enerji` paneli ile başlayacağını kaydeden Tarhan, "Toros Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesinden temsilcilerimiz bizlerle birlikte olacak. Saat 18.00’de festival kortejimiz Babil köprüsünden başlayacak ve Viranşehir sahili boyunca festival alanına kadar devam edecek. Akşam ise Mezitli Belediyesi ve Mersina Kültür Sanat Kulübü Derneği Halk Oyunları gösterisi ve arkasından senfonik Neşet Ertaş konseri ile sizlere ve değerli misafirlerimize güzel bir aksam yaşatmayı istiyoruz. 22 Haziran Pazar akşamı da Sertap Erener’i festivalimizde sizlerle buluşturacağız. Sanatsal etkinliklerimiz `Soli Arena` olarak adlandırdığımız Pompeipolis Antik Kent Meydanında gerçekleşecektir" diye konuştu.

 

Geçen yıllardan farklı olarak bu sene festival kapsamında proje pazarı etkinliği gerçekleştireceklerini ifade eden Tarhan, "Bu kapsamda Hatay Üniversitesi, Karaman-Kahramanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Ceyhan Teknik Endüstri Meslek Lisesinden değerli hocalarımız ve öğrencilerimiz iki gün boyunca, festivalimizin gündüz etkinlikleri kapsamında bizlerle birlikte olacaklar ve güneş enerji sistemleri ile çalışan projelerini sergileyecekler. Bu projeler kapsamında alanda sergileyeceğimiz güneş enerjisi sistemleri ile çalışan araba ve teknemiz de olacak. Teknenin denize indirilebilmesi için çalışmalar şu an devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında pazar günü tekneyi denize indirmeyi de planlıyoruz. Bunların dışında gündüz etkinlikleri kapsamında festival alanımızda Mezitli Belediyesi Sanat Evi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerimizin el sanatları sergileri de olacaktır" şeklinde konuştu.

(İHA) www.haberx.com

14 Haziran 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR