Upsolar, Şangay Pudong Uluslararası Havalimanına Enerji

Upsolar, 1.7 MW’lık güneş elektrik sistemiyle Şangay Pudong Uluslararası Havalimanı’nın Fotovoltaik (BIPV) projesini gerçekleştirdi.

 

PV güneş modülleri sağlayıcısı Upsolar, Şangay Pudong Uluslararası Havalimanı’nda 1.7 MW güneş elektrik sistemini tamamladığını duyurdu. Fotovoltaik projesi ile bütünleşen binada; havalimanının otopark tesislerinde, yükleme cihazlarında ve havalandırma ünitelerindeki ihtiyaçları karşılamak için yeterli temiz enerji üretiliyor.

 

Terminal 1 ve 2 arasındaki 15 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen sistem, Upsolar’ın UP-S245P modülleriyle inşa edilirken, Schweizer’in Solrif çerçeveleri de kullanıldı. BIPV sistemine olanak sağlamak amacıyla bu ürünler ile geleneksel çatı yer değiştirdi.

 

Upsolar’ın havalanındaki ikinci sistem

Bu yapı Upsolar’ın havaalanında kurduğu ikinci sistem. İlkini 2010 yılında Terminal 2 bölümünde, yeşil çevre için güneş enerjili su sistemini kurarak gerçekleştirmişti.

 

Upsolar CEO’su Zhe Jiang konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Geleceğe bakan güneş teknoloji sağlayıcıları, müşterilerinin estetik beklentileri doğrultusunda, ürünleri şık tasarıma sahip elementlerle birleştiriyor. Bütün işaretler, gelecek yıllarda yenilenebilir enerjide BIPV’nin anahtar unsur olacağını gösteriyor” dedi.

 

Şangay Pudong Uluslararası Havalimanı Çin’in en büyük seyahat merkezlerinden biri. Şangay şehir merkezine yalnızca 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanı her yıl, yaklaşık 60 milyon yolcu çekiyor.

 

Dünyanın en büyük şehirlerinden olan Şangay’da odaklanılan ana noktalardan biri, yenilebilir enerji yardımıyla tesislerin sürdürülebilirliğinin sağlanması yönündeki kararların havalimanı yetkilileri tarafından alınması.

 

Şangay Pudong Uluslararası Havalimanı BIPV sistemi, Çin’in güneş teşvik programı için nitelendirildi. (Kaynak: Çeviri Haber Upsolar İnternet Sitesi)

www.ALTERNATIFENERJI.com

25 Haziran 2014

 

BIPV : Building Integrated Photovoltaics

 

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR