13-14 Ocak 2011 / 2.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu

Bilindiği üzere, ülkemizde 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanununun da yürürlüğe girmesi ile birlikte enerji verimliliği alanında radikal dönüşümler yaşanmaktadır.

 

Bu çerçevede 2008/2 sayılı Başbakanlık genelgesiyle başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, Büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörleri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştirilmektedir.

 

Ayrıca 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca EİE Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları ve TOBB işbirliği ile her yıl ocak ayının ikinci haftası, Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanmakta ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ülkemizin de taraf olduğu İklim Değişikliği ve Kyoto Sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülüklerimizin karşılanmasında enerji verimliliğinin rolünün tartışılacağı 30.Enerji Verimliliği kapsamında gerçekleştirilecek olan 2.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu 13-14 Ocak 2011 tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center’de gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlikler kapsamında konferans, panel, forum, sergi, ödül töreni, kültür ve sanat gibi değişik konularda etkinlikler yer alacaktır. Panel ve forum etkinlikleri çerçevesinde, bilgi ve deneyimler paylaşılacak, enerji verimliliği ve çevre konularındaki gelişim değerlendirilecek tedbir önerileri ortaya konulacak, bakanlar, millet vekilleri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri konuşmacı olarak davet edilecektir.

www.uevf.com.tr

Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR