Dünyada En Çok Tercih Edilen Güneş Paneli Yingli Solar

Yingli Solar, son iki yıldır sürdürdüğü dünyanın 1 numaralı güneş paneli olma başarısını, tüketicilerin en çok tercih ettiği marka olarak pekiştirdi.

 

Merkezi Amerika`da bulunan uluslararası araştırma şirketi IHS tarafından yapılan pazar araştırmasına göre Yingli Solar, hem genel değerlendirmede hem de kalite-maliyet oranı açısından 2013`ün en çok tercih edilen güneş paneli markası oldu.

 

Dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 9 GW`tan fazla kurulu parkı ve 2.5 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, 2012 ve 2013 yıllarında dünyada sektörün 1 numarası olmayı başararak lider konumunu sürdürdü. Bu başarılarına bir yenisini ekledi ve dünyanın önde gelen Amerikalı pazar araştırmaları şirketi IHS`nin yürüttüğü araştırmada, 2013 yılında dünyada en çok tercih edilen güneş paneli seçildi.

 

101 marka arasında birinci

Altı yıldır uluslararası güneş paneli pazarını araştıran ve bu alanda lider kaynak olarak kabul gören IHS, anketlerine ilk kez güneş paneli satışlarını da dahil etti ve ankette adı geçen 101 güneş paneli markası arasında Yingli Solar genel değerlendirmede en çok tercih edilen marka oldu. Ankete göre modül kalitesi ve maliyet kriterlerine göre değerlendirilen güneş panelleri içinde en çok tercih edilen ilk beş markanın üç tanesi Çinli.

 

Ekim 2013 ile Ocak 2014 tarihleri arasını kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre daha çok EPC firmaları tarafından tercih edilen Çin markaları fiyat avantajlarıyla öne çıktı. Yingli Solar aynı zamanda kalite maliyet oranı açısından da rakiplerini geride bırakarak tercih sıralamasında birinciliği kazandı.

 

"Dünyanın tercihini Türkiye`ye taşıyoruz"

2013 yılının, birçok projeyi hayata geçiren ve Türkiye`de stok tutmaya yatırım yapan Yingli Solar Türkiye için de hareketli bir yıl olduğunu belirten Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç: "Son iki yılı dünya lideri olarak kapatmış bir marka olan Yingli Solar`ın yüksek kaliteli üretim teknikleri, güçlü bir marka bilinirliğine sahip olmasını sağlıyor. Dünyanın tercih ettiği kalite ve fiyat performansını Türkiye`ye taşıyor ve güneş enerjisi sektöründe öncü olmayı hedefliyoruz. Global başarının bize verdiği cesaretle 2014 yılında da Türkiye`de önemli projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. (Bültenler)

www.haberler.com

11.07.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR