Bir hafta arayla elektrikte iki zıt rekor

23 Temmuz’da 813 milyonkilovatsaatle elektrik tüketiminde tarihi rekor kırılırken, Ramazan Bayramının ilk gününde ise 544 milyon kilovatsaatlik elektrik tüketimiyle yılın en düşük rakamı kaydedildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’de bir hafta arayla elektrik tüketiminde yılın en düşük ve en yüksek tüketim seviyelerine ulaşıldı. 23 Temmuz’da 813 milyon kilovatsaatle elektrik tüketiminde tarihi rekor kırılırken, sadece beş gün sonra 28 Temmuz’da, Ramazan bayramının ilk gününde ise 544 milyon kilovatsaatlik elektrik tüketimiyle yılın en düşük rakamı kaydedilmiş oldu.

 

BAYRAMDA ELEKTRİK TÜKETİMİ DÜŞTÜ

Ramazan Bayramının ilk gününde elektrik tüketimi bu yılın en düşük seviyesini gördü. Bayramda vatandaşların tatile çıkması ve sanayi kuruluşlarının kapanması nedeniyle elektrik tüketimi azaldı.

 

Tüketimin en düşük seviyeye düştüğü 3 günlük ramazan bayramında ilk gün 544 milyon 835 bin kilovatsaat, ikinci gün 551 milyon kilovatsaat, üçüncü günde 585 milyon kilovatsaatlik tüketim gerçekleşti.

http://enerjigunlugu.net

04 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR