Hindistan demiryollarının güneş elektriği gücünü artırıyor

Hindistan Demiryolu Bakanlığı 8,8 MW’lık güneş elektriği yatırımı yapacağını açıkladı.

 

Hindistan demiryolu işletmelerinin enerji ihtiyacını yüzde 20 oranında yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefleyen ülkenin Demiryolu Bakanlığı`nın güneş enerjisi yatırımlarına devam ettiği bildirildi.

 

Bakanlık tarafından geçen hafta yapılan açıklamada ülkedeki tren istasyonlarında, demiryollarına bağlı idari binaların çatılarında ve hemzemin geçitlerde toplamda 8,8 MW`lık güce sahip güneş elektriği sistemleri kurulacağı bilgisi paylaşıldı.

 

Ülkenin demiryolları işletmesinin halihazırda güneş elektriği alanında 7 MW`lık, rüzgar enerjisinde ise 10,5 MW`lık kurulu güce sahip yatırımı bulunuyor.

 

Hindistan Demiryolu Bakanı Sadananda Gowda, ülkenin yeni mali yılının bütçe görüşmeleri sırasında ülkedeki tren istasyonlarında, tren yollarında ve bakanlığa ait arazilerde güneş enerjisi yatırımları yapmaya devam edeceklerini bildirmişti. Gowda bu yatırımların kamu ve özel sektör işbirlikleri ile de hayata geçeceğini ifade etmişti.

 

Bununla birlikte Hindistan basınına yansıyan haberlere göre ise bakanlık 2-3 yıl içerisinde güneş elektriğinde 500 MW`lık kurulu güce ulaşmayı planlıyor. Bakanlık aynı zamanda 158 MW`lık da rüzgar enerjisi projesini de hayata geçirmeye çalışıyor.

 

Hindistan’daki demiryollarının toplam uzunluğu 65.436 km iken, bunun 24.891 km’lik kısmı elektrikli tren hatlarından oluşurken, bakanlık elektrikli tren hatlarının uzunluğunu her yıl 1.300 km arttırmaya çalışıyor.

www.yesilekonomi.com

18.08.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR