DEDAŞ: Elektrik kesintilerinin nedeni aşırı tüketim

DEDAŞ, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerin nedeninin aşırı tüketim olduğunu açıkladı.

 

Dicle Elektrik Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, son günlerde Dicle bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri ve bölge halkın kesintilere gösterdiği tepkiyle ilgili, kesintilerin nedeninin aşırı tüketim olduğu, mevcut altyapının bu aşırı tüketimi kaldırmadığı açıklamasını yaptı.

 

Dicle Elektrik A.Ş. Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, DEDAŞ olarak hizmet verdikleri 6 kentte tüketilen elektriğin Türkiye ortalamasının 2.2 katı olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle yılın bazı dönemlerindeki aşırı tüketimi mevcut altyapı kaldırmıyor. Yaşanan kesintilerin sebebi aşırı tüketim ve borcunu ödememekte ısrarcı olan abonelerimizdir” dedi.

 

BU ŞARTLARDA SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Son günlerde yaşanan kesintilerle ilgili açıklamalarda bulunan DEDAŞ Sözcüsü Üstün, özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili olarak defalarca kampanya düzenlediklerini fakat bazı bölgelerde beklenen ilgiyi göremediklerine dikkat çekti. Üstün şunları söyledi: “DEDAŞ olarak bölgeye daha kaliteli hizmet vermek amacıyla birçok kampanya düzenledik. Farklı abone çeşitlerine göre avantajlı kampanyalarımız ilgi görüyor fakat bazı bölgeler ödeme alışkanlığı henüz oluşmuş değil. Bölgeye daha kaliteli hizmet verebilmemiz için harcanan elektriğin karşılığının ödenmesi gerekiyor. Tüketilen enerjinin karşılığının verilmesi halinde sürdürülebilir bir noktaya geleceğiz.” dedi.

 

BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI

“Bugün için elektrik kesintilerinin sebebi, aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerdir. Borcunu ödemeyen abonelerimizin elektriği kesiliyor.” diyen Üstün, harcanan enerjinin karşılığının alınmaması halinde bundan sonraki süreçte de kesintilerin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Özelleştirme sonrası bölgeye 97 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Üstün, arıza ve bakım çalışmaları için planlı kesintiler yapıldığını da sözlerine ekledi.

http://enerjigunlugu.net

28 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR