5. Türkiye Enerji Zirvesi`ne Doğru

Türkiye Enerji Zirvesi`nin 5`incisi 11-12 Eylül`de Gaziantep`te gerçekleştirilecek. Zirveye Bakan Taner Yıldız da katılacak.

 

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, daha önce Ankara, Kayseri ve Trabzon`da yapılan zirve, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayesinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenecek.

 

Türkiye enerji piyasasının buluşma noktası zirveye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, akademisyenler ve sektör temsilcileri katılacak.

 

Organizasyonda, "Birincil kaynaklar açısından Türkiye enerji stratejileri", "Büyük tüketiciler perspektifi ile enerji piyasası", "Otomotiv yakıtlarında gelecek öngörüleri", "Elektrik ve doğalgaz piyasalarında ticaret", "Elektrik ve doğalgaz dağıtım ve iletiminde beklentiler", "Akaryakıt ve LPG sektöründe serbest piyasa ve rekabetin önündeki engeller", "Yerel girişimcilerin enerji piyasasından beklentileri", "Uluslararası yatırımcıların Türkiye enerji piyasasına bakışı" ve "Türkiye`de yenilenebilir enerji kaynakları" konuları masaya yatırılacak.

 

Zirve kapsamında elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve LPG sektörlerindeki bazı firmalara sosyal sorumluluk ödülleri verilecek.

 

Yenilikçi ürün ve teknolojilerle kurumsal hizmetlerin lansmanlarının da yapılacağı sergiyi de kapsayan organizasyon 2 gün sürecek. (AA)

www.haberler.com

08.09.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR