Sanyo, güneş enerjisi veriminde rekor kırdı ...

 

Elektronik devi Sanyo, yeni bir kristalin-silikon tipi güneş pili ile %23 verimlilik alarak kendi çapında dünya rekoru kırdığını açıkladı.

 

Şirketin güneş enerjisi dönüşüm veriminde sağlayabildiği bu artış, söylenene göre aynı zamanda fotovoltaik sistemlerin maliyetlerini ve silikon gibi ham maddelerin kullanımını da azaltıyor.

 

HIT ( heterojunction with intrinsic thin layer ) adı verilen güneş pili tipi, tek bir ince kristalin silikon plakanın yine çok ince amorf silikon tabakalar arasında sıkıştırılmasıyla oluşturuluyor.

 

Grid elektrodu üzerinde düşük dirençli elektrodların kullanımıyla ve gelişen baskı teknolojisinin daha yüksek orantısal farklara izin vermesiyle,  grid elektrodundan akım geçerken oluşan direnç kaybının da azalması da mümkün oluyor. Sanyo, HIT güneş pillerinin kalitesini “c-Si yüzeyinin zarar görmemesine dikkat ederek; daha yüksek kaliteye sahip bir a-Si tabakayı, c-Si substrat üzerine yerleştirerek” arttırabilmiş (evde c-Si substrat kalmadığı için böyle bir hasarın oluşup oluşmayacağını şahsen teyid edemiyorum).

 

Sanyo, güneş enerjisi işini daha genişleteceğini, topluma temiz enerji bilincini aşılamayı amaçladıklarını söylüyor.

hardwaremania.com / news

 

www.solar-pazar.com

www.gunes-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR