Halkbank ücretsiz enerji verimliliği danışmanlık hizmeti verecek

ETSO ve ETÜ ile imzaladığı üçlü protokol gereği Halkbank küçük ve orta ölçekli işletmelere ücretsiz enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti verecek.

 

Halkbank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) arasında imzalanan `ücretsiz enerji verimliliği check-up` üçlü protokolü gereği Halkbank, küçük ve orta ölçekli işletmelere ücretsiz enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti verecek.

 

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesinlioğlu banka olarak enerji verimliliği yatırımlarına önem verdiklerine değinerek, "Bu protokolle enerji verimliliği konusunda ücretsiz danışmanlık programları düzenleyeceğiz. Enerji verimliliği alanında yaptığımız çalışmaları aynı zamanda sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyor ve çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz." şeklinde konuştu.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA SEFERBERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Protokol imza törenine katılan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ülkede enerji verimliliği konusunda seferberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Yücelik, "Enerji verimliliği konusunda gerçek anlamda seferberliğe ihtiyaç var. Gelecekte enerji temini noktasında sıkıntıya düşmemek için verimliliğe ve tasarrufa ihtiyacımız var." dedi.

 

12 YILDA ENERJİ TÜKETİMİ İKİ KATINA ÇIKTI

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye`nin 12 yıl öncesine göre enerji tüketiminin iki katına çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Yaylalı, Enerjide kendine yeten ülke olmak için enerji verimliliğinin öne çıktığına değinerek "Enerji verimliliği önemli. Üniversite olarak enerji verimliliği konusunda kamu - üniversite - sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini sunacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

www.enerjigunlugu.net

25 Ekim 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR