Turkcell çevre için kolları sıvadı …

İnsana ve çevreye olan duyarlılığını sürdüren Turkcell, çevresel konularla ilgili bugüne kadar 20’den fazla aksiyon ve uygulama gerçekleştirdi. Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell; bayileri, iş ortakları, çalışanları ve tüm paydaşlarıyla birlikte toplumda çevre bilincini artırmak hedefiyle uyguladığı çevreci politika ve projeleri kamuoyuyla paylaştı.

 

Turkcell, çevreciliği bir iş yapış modeli olarak şirketin tüm birimlerine ve paydaşları ile ilişkilerine yansıtarak teknoloji alanındaki liderliğini toplumda çevre bilincinin yaygınlaştırılması konusunda da sürdürmeyi hedefliyor.

 

Turkcell sosyal sorumluluk bilinciyle çevreci politikaları benimsiyor, destekliyor ve uyguluyor. Tüm çalışanları, bayileri, iş ortakları ve tedarikçileri ile birlikte toplumda çevre bilincini artırmak amacıyla çevre perspektifi, atık kontrolü, natif enerji kaynaklarına yatırım, çevreci ofis uygulamaları ve çevreci servisler konularında çalışmalar sürdürüyor. Şirket içi operasyonlarında tüm kaynaklarını daha tasarruflu kullanıyor ve sürdürülebilir çevreci uygulamalara ve natif enerji kaynaklarına yatırım yapmaya hazırlanıyor.

 

Bunun ilk örneği  olarak tamamen Turkcell’de çalışan mühendislerin bilgi birikimiyle geliştirilen, şebeke ve rüzgar enerjisini birleştirerek çalışan ve dünyada bu alanda ilk uygulama olan istasyonlar Turkiye’de kullanılmaya başlandı.

 

Turkcell’in bu güne kadar çevresel konularla ilgili aldığı aksiyonlar 4 ana başlıkta toplanıyor ve ilk aşamada 20’den fazla aksiyon ve uygulamayı kapsıyor.

 

Enerji Verimliliği Uygulamaları

Dünya’da bir ilk ve örnek uygulama olarak ortaya çıkan şebeke ve rüzgar enerjisi destekli baz istasyonu projesi, tüm şebeke operasyonlarında %4.7 oranında enerji tasarrufu sağlayan pasif soğutma sistemi, baz istasyonlarında enerji tüketimini azaltan invertörlü klima uygulaması, Veri merkezlerinde %11.4’e varan oranda enerji tasarrufu sağlayan sunucu konsolidasyonu ve sanallaştırması uygulaması.

 

Bayi Kanalında ve Pazarlamada Çevreci Uygulamaları

Otuz Beş Milyon A4 kağıdın kazanılmasını sağlayan E-Fatura Uygulaması, Aralık 2009’da Başlatılacak Cep Telefonu Geri Kazanım Projesi  , Dijital Tanıtım ve Dijital Kontör Satışı Uygulamaları, Kontör Kartların Poşetsiz Satılması Uygulaması.

 

Çevreye Duyarlı Servis ve Çözümler

Orman Yangın Takip , Atık Yönetim Çevre Kontrol Merkezi Sistemi, Araç Takip , Seramatik Su Sayaçlarına Telemetri Servis , M-Eğitim, Mobil İmza, İBB Cep Trafik.

 

Çevreci Ofis Uygulamaları

Yeşil Renovasyon , Tasarruflu Ampul ve Otomatik Kontrollü Aydınlatma Sistemleri , Tasarruflu Musluklar ve Bahçelerin Atık Suların Arıtılmasıyla Sulanmasıyla Su Tasarrufu, M-Eğitim, E-Eğitim, Mobil İmza ve İş Süreçlerinin Dijitalleştirilmesiyle Kağıt Tasarrufu , Katı Atık Geri Dönüşümü.

LHA / 01.11.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR