"Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" tanıtım toplantısı

Eskişehir`de "Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda düzenlenen programda, "Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi" projesinin eş finansman desteğinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Başkentliği tarafından sağlandığını, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Odunpazarı Belediyesi ve Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü`nün ise proje ortakları olduğunu belirtti.

 

Merkezin genel amacının yenilenebilir enerji konusunda örnek oluşturmak olduğunu ifade eden parlar, şöyle konuştu:

 

"Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları ile yeni ürünler geliştirerek, bölgesel gelişime katkı sağlamaya çalışacağız. İki adet rüzgar tribünü kurulacak. Güneş enerji sistemleri kurulacak, bir meteoroloji istasyonu kurulacak ve laboratuvarlar kurulacak. Güneş enerji sistemi ülkemizde çok yeni özellikle bireysel manada hemen hemen hiç kurulmuyor. Bundan anladığımız güneş enerjisinden sıcak su elde etmek değil elbette elektrik enerjisi üretmek."

 

Avrupa`da güneş enerji sisteminin yayılmaya başladığını aktaran Parlar, "Avrupa ülkelerinde yayılmaya başlayan bu sistem ülkemizde de gerek konutlarda, kooperatiflerde, sitelerde veya tarımsal işletmelerde fevkale de bir şekilde kullanılabilecek. Projenin başarıyla tamamlanmasını diliyorum" dedi. ESKİŞEHİR (AA)

28 Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR