ABD Rüzgar Enerjisi 3.Çeyrekte Rekor Büyüme Gösterdi

ABD`de rüzgar enerjisi yatırımlarında son yılların en hızlı büyüme rakamları görülmeye başlandı.

Amerikan Rüzgar Enerjisi Birliği (AWEA) tarafından yapılan bir açıklamada 2011`in 3. çeyreğinde ABD`de 1.200 MW toplam kurulu güce sahip yeni rüzgar enerjisi santralinin devreye alındığı belirtildi.

 

Açıklamada yeni kurulumlar ile birlikte 2011 yılının ilk 9 aylık döneminde ülkenin kurulu rüzgar enerjisi gücünün 3.360 MW arttığı, bununla birlikte inşa halindeki rüzgar enerjisi gücünün ise 8.400 MW olduğu ifade edildi.

 

AWEA`ya göre bu yıl ülkede rüzgar enerjisinde gerçekleşen 20 milyar dolarlık yatırımın ana sebebi, 2002 yılından beri bu yatırımlara sağlanan vergi teşviği politikasının 2011 sonunda süresinin dolması ve bu politikanın devamına dair belirsizlik nedeni ile yatırımcıların mevcut koşullardan yararlanmak istemesi.

 

Uygulamadaki vergi teşviği sistemi yatırımcılara, gerçekleştirdikleri rüzgar enerjisi santrallerinin devreye girdikten sonra 10 yıl süre ile ürettiği elektriğin kilovat-saati başına 2.2 dolar-sentlik vergi indirimi elde etmesini sağlıyor.

 

AWEA`nın açıkladığı verilere göre şu an itibari ile ABD`nin kurulu rüzgar enerjisi gücü 43.461 MW iken, bu sayede 10 milyon evin elektrik ihtiyacının rüzgar enerjisinden sağlanabilmesi mümkün oluyor.

www.yesilekonomi.com

01.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR