Aksa`dan ilk kez doğalgazlı jeneratör

Aksa Jeneratör, Türkiye’de ilk defa doğalgaz yakıtlı jeneratörler üretti. Jeneratörler hem şebeke yedeği hem de kesintisiz enerji sağlayabiliyor.

 

Türkiye`nin önde gelen jenetarör firması Aksa, elektrik kesintileri sırasında enerji yedeği sağlamanın yanı sıra sürekli enerji desteği de sağlayabilen ürün geliştirdi. Aksa Jeneratör’ün Türkiye’de ilk defa üretilen doğalgaz yakıtlı jeneratörleri, şebeke yedeği olarak kullanılmasının yanında sürekli enerji sağlayabilme özelliğini taşıyor. Doğalgaz yakıtlı jeneratörler, sessiz ve aynı zamanda çevreye de duyarlı.

 

Aksa Jeneratör yetkilileri, "Küçük güçlerdeki doğalgaz yakıtlı jeneratörler genellikle ev, villa, apartman gibi yapıların yanında gücüne göre küçük ve büyük işletmelerde ister şebeke desteği, ister sürekli enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Fabrikalarda da kullanılan doğalgazlı jeneratörler, diğer yakıtlı jeneratörlere göre daha az maliyetle elektrik enerjisi sağlıyor" dedi.

 

DAHA AZ MALİYETLE ENERJİ

Dizel ve Benzinli jeneratörlerde sürekli yakıt depolama ve temini sorunu yaşanırken, doğalgaz jeneratörlerinde bu sorunlar yaşanmıyor. Elektrik kesintilerinin yaşandığı zamanlarda buna bağlı olarak doğalgaz kesintisi yaşanmıyor. Doğalgazlı jeneratör kullanımında elektrik kesintisi durumlarında doğalgaz altyapısı ile jeneratörler çalıştırılabiliyor.

 

Doğalgazlı jeneratörler bulundukları sistem ya da yapıdaki genel gaz hattına direkt bağlanmasıyla, hatta gaz olduğu sürece enerji sağlayabiliyor. Doğalgaz yakıtlı jeneratörler çalıştıklarında yaklaşık 64-66 dB (Desibel) ses seviyesiyle de gürültü kirliliğini önlüyor.

http://enerjigunlugu.net

20 Ocak 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR