Yıldız`dan AB`nin yeni `dev ekran televizyon` düzenlemelerine destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dev ekran televizyonların harcamasına izin verilen elektrik miktarına kısıtlama getirilmesi gibi AB düzenlemelerinin, enerji ithal eden bir ülke olan Türkiye`de daha da hızlı yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`dan, EurActiv`in Kasım ayında duyurduğu, gündemdeki yeni AB düzenlemeriyle ilgili açıklama geldi.

 

AB üyesi ülkelerin, büyük ekranlı televizyonların harcamasına izin verilen elektrik miktarına sınırlama getirerek yılda 8 milyar Euro`luk bir tasarruf öngördüğüne dikkat eden Yıldız, `Belki de bizim buna daha fazla dikkat etmemiz lazım` dedi.

 

Televizyon izleme oranlarının yüksek olduğu Türkiye`de bu ürünlerin de enerji tüketiminde pay sahibi olduğuna dikkat çeken Yıldız, `AB ülkeleri böyle bir tedbir alma ihtiyacı hissettiler. Biz, dünyadaki bütün maliyet unsurlarını azaltan yapıyı kendi ülkemizde daha hızlı uygulamak zorundayız` dedi ve Türkiye`nin enerji ithal eden bir ülke olduğunun altını çizdi.

 

Avrupa Komisyonu`nun iç yazışmalarında, dev ekran televizyonların harcamasına izin verilen elektriğe sınırlamaları da içeren yeni bir girişim üzerinde çalışıldığı görülüyordu.

 

Öte yandan belli bir süre kullanılmayan elektrikli ev aletlerinde otomatik olarak kapanma özelliği bulunmasını şart koşan AB düzenlemeleri, Avrupa ülkelerinde 1 Ocak`ta yürürlüğe girmişti.

www.euractiv.com.tr / enerji

14 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR