Güçlü ve lüks otomobillerin ülkesi de akıma katıldı

Otomobilin ve otobanın mucidi ülke Almanya giderek yaygınlaşan ekonomik ve çevreci araçlar konusunda önemli adımlar atılıyor. Hamburg geçen yıl otomobilleri şehirden çıkarmak için bir proje başlatmıştı. Ülkede şimdi de “Colibri” adında tek kişilik bir elektrikli araç geliştirildi.

 

Aracı geliştiren IMA, deneme üretimine bu yıl başlayacak fakat 2016’da piyasaya sürülecek araç için şimdiden 1200 adetlik önsipariş alınmış bile. Almanya dışından da Colibri’ye talep var, 150’den fazla galeri Colibri satmak için lisans başvurusu yapmış.

 

Colibri, küçük, hafif ve hızlı çünkü sadece 440 kg ağırlığında. Tek kişilik ve tek koltuklu elektrikli aracın fiyatı 12.500 dolar olarak belirlenmiş ve en yakın rakibi Renault Twizy olacak. Colibri’nin iskeleti çelik fakat birçok plastik parçası var. Son hızı 120 km olan Colibri, 2,5 saatte şarj olarak 110 km yol alabiliyor.

 

Bir kütüphanede dolaşabilecek kadar sessiz bir araç olan Renault Twizy, 2012’de 9 bin adet satmış fakat sonraki yıllarda satış rakamlarında düşüş olmuştu. Tek kişilik mikro araçlarda önümüzdeki dönemlerde bir artış olacak gibi gözüküyor. Toyota da elektrikli şehir ulaşımı için i-Road gibi ilginç ALTERNATİFLER üretiyor.

www.tasit.com

04 Şubat 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR