Münih Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’na Türkiye de katıldı

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen her yıl düzenlenen ‘Intersolar Europe’ Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’na bu yıl Türkiye’den on iki firma katıldı.

 

42 ülkeden 1001 firmanın katıldığı uluslararası fuar 12 Haziran’a kadar sürecek. Bu yıl ki fuarda Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) de bir stand kurarak tanıtım yaptı. GÜNDER, Türkiye’deki güneş enerjisini ele alan “Türkiye’nin güneşi” adlı bir konferans düzenledi. Uluslararası katılımcıların büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını Başkan Dr. Kemal Gani Bayraktar yaptı.

 

KONSOLOS SELÇUK EKE KONUŞTU

Konferansta bir konuşma yapan Münih Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Selçuk Eke Türkiye`nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2640 saat olduğuna; bunun günde 7,2 saatlik güneşten faydalanma süresi olduğuna dikkati çekerek “bu hafta Bavyera’da yapılan G7 liderler zirvesinin yenilenebilir enerji konusu üzerinde önemle durulmuş ve geleceğe yönelik kararlar alınmıştır. 2035 yılına kadar OECD üyesi olmayan devletlerin enerji ihtiyacının yüzde 93 oranında artacağı bilinmektedir. Ülkemiz su, rüzgar, güneş konularında zengin enerji kaynaklarına sahiptir. Ülkemiz, Norveç’ten sonra Avrupa’da ikinci büyük su gücüne sahip ülkesidir” dedi.

 

STANTLARI GEZDİLER

Konsolos Selçuk Eke, Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu ve MÜSİAD Münih Bölge Başkanı Salih Şahin Türk firmalarının stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Bu yılki fuara Ege Bölgesi Sanayi Odası temsilcileri Deniz Gündüz başkanlığındaki 18 kişilik bir heyetle katıldı.

Ahmet İNCEL, MÜNİH (DHA)

11.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR