Brezilyanın en büyük otoyolunda solar aydınlatma

Kyocera Corporation ve Kyocera Solar Inc. firmasının haberine göre, Rio de Janerio’dan geçen ve beş ana karayolunun bağlantısı Acro Metropolitano büyük otoyol solar aydınlatma projesi tamamlandı. 145 kilometrelik karayolunun yarısından fazla kısmı, Rio de Janerio yerel yönetimi tarafından finanse edilerek Kyocera güneş modülleri kullanılarak yüklenici Soter tarafından gerçekleştirildi.

 

Bu girişim, özellikle petrokimya gibi sektörlerde, ihracat - ithalat limanlarında transit lojistik trafiğini düzenini arttırmak ve bölge genelinde ithalat maliyetlerinin azaltılmasında yardımcı oluyor. Geçmişte ulaşım kolayca ulaşılabilir değildi, kırsal bölgelerde ekonomik büyümeyi teşvik etmesi bekleniyor.

 

4300 adet solar aydınlatma kullanılan otoyol aydınlatma projesinin elektriksel gücü 3.2 MW (doğru akım) ve yıllık elektrik üretiminin 2.8 GWh olması hesaplanıyor. Bu yaklaşık 1527 evin enerji kullanımına karşılık geliyor ve 1588 dönümlük bir orman arazisinin telafi ettiği karbondioksit salınımı azaltılması geliyor.

 

Kullanılan Kyocera Solar Streetlight Kiti içeriği: Bir 150W LED lamba, üç güneş modülleri (Kyocera KD250), dört adet 240Ah / 12Vcc pil, bir kontrol devresi (TS-MPPT-45 / 48Vcc), bir fotosel ve montaj elemanları ve bir aydınlatma direği. (Haber kaynağı : www.global.kyocera.com/news)

www.ledportali.com

07.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR