GENSED’de Bayrağı Engin Türe Devraldı

İkinci kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan, güneş enerjisi sektörünün en büyük çatı örgütü Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nde (GENSED) başkanlığa, alanın en deneyimli ve saygın bilim insanlarından Prof. Dr. İ. Engin Türe seçildi. Yönetim Kurulu kararı ile başkanlığa seçilen Türe, yaptığı yazılı açıklamada, GENSED’in yeni bir yapılanma içinde olduğunu kaydetti. Amaçlarının daha katılımcı ve tüm sektörel ihtiyaçlara cevap üreten bir örgütsel yapı oluşturmak olduğunu belirten Türe, tüm sektörel oyuncuları, 16 Aralık’ta Ankara’da düzenleyecekleri değerlendirme toplantısına davet etti.

 

LÜY Tebliğ Taslağı tartışılacak

GENSED, 16 Aralık’ta ‘LÜY Tebliğ Taslağı Değerlendirme Toplantısı’ düzenleyecek. Ankara’da, Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıda, ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ Taslağı’ tartışılacak.

 

Prof. Dr. İ. Engin Türe kimdir?

1969’da Ankara Üniversitesi Fizik Yüksek Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye Atom Enerjisi’nde 1977’ye kadar çalıştı. 1977-1980 arası ODTÜ`de öğretim görevliliği yaptı. 1980-1984 yılları arasında İngiltere`de Durham Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken doktorasını fotovoltaik üzerine tamamladı ve aynı üniversitede 1 yıl, daha sonra Londra`da General Electric şirketinde yarıiletken lazer grubu başkanı olarak 4 yıl, Birmingham Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak 1 yıl ve Manchester UMIST`de proje yönetmeni olarak 1.5 yıl çalıştı. 1990’da yurda döndü. 1992’de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi`nde Enerji Sistemleri Bölüm Başkanlığına getirilen Türe, bu görevde 5 yıl kaldı. Mimar Sinan, Yeditepe, Haliç gibi üniversitelerde görev yaptıktan sonra Birleşmiş Milletler Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Merkezi’nde başkan yardımcılığı ve başkanlık görevlerini üstlendi. 2008-2010 arasında Haliç Üniversitesi’nde rektörlük yapan Prof. Türe’nin çoğunluğu uluslararası dergilerde olmak üzere 50`den fazla yayını bulunuyor.

www.gunesdergisi.com

12.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR