Google`dan Güneş Enerjisi Kullanımına Destek Olacak Proje Geliyor

Google`ın yeni projesi Project Sunroof, yapıların güneş enerjisi potansiyelini ve güneş enerjisi paneli kurulması durumunda yıllık kaç para kar elde edileceğini gösterecek.

 

Teknoloji çağında yaşıyoruz. Her işlevi yapabilecek cihazlarımız var ve çoğu cihaz üstüne düşenden daha da fazlasını yapabiliyor. Bu cihazların her geçen gün kalitesi artıyor ve aralarına yenileri katılıyor. Sürekli bu yönde bir ilerleme var. Gelişen teknoloji tabi ki iyi, hayatımız daha kolay ve rahat hale geliyor, fakat teknoloji gelişip yaygınlaştıkça daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyor.

 

Çağımızda enerji demek, yakıt demek. Küresel ısınmanın etkilerini tam olarak görmeye başladığımız 2000`li yıllardan sonra insanlar yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye başladı. Yapılan bu dönüşüm gerekli olan birşey çünkü insanlar yenilenemeyen kaynaklara yöneldikçe hem ekosistemi, hem de kendi sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Bu gerçeği gören çoğu ülke, nükleer gibi çevreye ve kullanana çok büyük zararlar veren sınırlı enerji kaynaklarını kullanmaktansa güneş veya rüzgar enerjisi tarlaları kuruyorlar.

 

Google, bu enerji kaynaklarını kişisel olarak kullanmak isteyen insanların kullanabileceği bir proje üzerinde çalışıyor. Diyelim güneş enerjisi paneli kuracaksınız, ne gibi sorularınız olurdu? Evim yeterince güneş ışığı alabiliyor mu? Güneş paneli kullanımının bana yıllık karı ne kadar olacak? Kaliteli güneş panellerini nerden alabilirim? Bu soruların hepsinin cevabını Google Map üzerinden öğrenebileceksiniz.

 

Projenin ismi Project Sunroof. Çalışma mekaniği çok basit; Google Map`e giriyorsunuz ve kendi binanıza bakıyorsunuz. Proje kapsamında binanın çatısına bir renk verilmiş oluyor. Renk sarıya ne kadar yakınsa, binanın güneş enerjisi alma potansiyeli o kadar fazla demektir.

 

Güneş enerjisi kullanma konusunda kararsız olan insanların çoğu sorusunu cevaplayabilecek bu proje, şu an sadece Amerika`da bazı bölgelerde kullanılabiliyor olsa da bütün ülkelere yayılması bekleniyor.

www.webtekno.com

17.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR