Almanya ve İran enerji işbirliğini geliştirecek

İranlı ve Alman şirketleri arasında elektrik ve enerji konusunda yeni sözleşmelerin yakın zamanda imzalanması bekleniyor.

 

Mehr Haber Ajansı`nın haberine göre, bugün İran`ı ziyaret edecek olan Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomi Bakanı ile yapılacak olan İran ile Almanya arasındaki elektrik konulu müzakerelerin ikinci turu çerçevesinde, yakın zamandaelektrik ve enerji konusunda yeni sözleşmelerin imzalanması bekleniyor.

 

Müzakerelerin yeni turu İran İslam Cumhuriyeti Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan ile Almanya’nın Baden-Württember Eyaleti Ekonomi Bakanı Nils Schmid arasında gerçekleşecek. İran ile Almanya arasında elektrik konulu müzakerelerin ilk turu Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel başkanlığındaki Alman ekonomik heyetin Temmuz ayında Tahran’ı ziyaret etmesi ile gerçekleşmişti.

 

ELEKTRİK 5 ANA BAŞLIKTA MÜZAKERE EDİLİYOR

İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, İran ile Almanya’nın elektrik konulu 5 ana başlıkta müzakereler yürüttğünü dile getirerek “Almanya elektrik ve yenilenebilir enerji açısından dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındadır” diye konuştu.

 

İran`ın Almanya şirketleri ile teknoloji ve yenilenebilir enerji konusunda müzakereler yaptığını belirten İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahetiyan “Müzakereler istediğimiz şekilde sürüyor ve yakın zamanda İranlı ve Alman şirketleri arasında elektrik ve enerji konusunda yeni sözleşmelerin imzalanması bekleniyor” diye ifade etti.

 

İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahetiyan, Alman şirketlerinin İran’ın elektrik ve enerji projelerinde yatırım yapmasına ilişkin ise “Alman şirketleri İran’ın elektrik ve enerji sektöründe doğrudan yatırım yaparak faaliyet gösterebilir” diye ekledi.

 

Stuttgart merkezli Baden-Wüettemberg Eyaleti yaklaşık 380 milyar euro GSYH ile Almanya’nın üçüncü en büyük eyaleti konumunda.

http://enerjigunlugu.net

07.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR