Hollanda tren yolları 2018’de sadece rüzgar enerjisi ile çalışabilir

Hollanda enerjideki yeni hedefini başarma konusunda oldukça arzulu: Ülke, elektrikli tren yolu sistemlerinin üç yıl içinde %100 rüzgar enerjisi ile çalışmasını istiyor.

 

Hollandalı enerji şirketi Eneco ve tren işletmecilik şirketi VIVENS arasında yapılan anlaşma ile Hollanda tren yollarının tüm enerjisinin rüzgar enerjisi çiftliklerinden karşılanması planlanıyor.

 

Hollanda tren yolları günlük 1.2 milyon yolcu taşıyan bir ağ. Yaklaşık 2,900 km uzunluğundaki bu yolcu taşıma ağının tüm enerjisinin yarısı hali hazırda rüzgar enerjisi çiftlikleri tarafından karşılanıyor.

 

Hollanda’dan gelecek olan rüzgar enerjisine ek olarak Belçika’nın yanı sıra bazı İskandinav ülkelerinden de rüzgar enerjisi alınacak. Böylece diğer Avrupa ülkelerinin de yenilebilir enerji konusunda teşvik edilmesi sağlanacak.

 

Son birkaç yılda rüzgar enerjisi dünya çapında hızlı bir büyüme gösterdi. Uluslararası Enerji Konseyi’ne göre 2000 yılından beri kara-bazlı rüzgar enerjisi çiftliklerinin kurulumları yıllık %24 civarında artış gösterdi. Konseye göre dünya hükümetleri rüzgar enerjisi konusunda planlama yaparsa dünya çapındaki enerjinin %18’inin rüzgar enerjisi ile sağlanabileceğini belirtiyor.

 

Hollanda’ya geri dönersek, enerji şirketi Eneco ayrıca tamamen rüzgar enerjisi ile çalışan bir veri merkezi inşa etmek için Google ile 10 yıllık bir anlaşma imzaladı.

http://www.gricizgi.com

31.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR