Şekerbank tan enerji tasarrufuna yönelik ürünü için reklam kampanyası …

 

Şekerbank, enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda oluşturduğu yeni ürünü “EKOkredi; Enerjiyi ve Emeği koruyan kredi”yi kapsamlı bir reklam kampanyası ile lanse ediyor.

 

Şekerbank, son yıllarda dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası iş birliklerini, çalışmalarını “EKOkredi; Enerjiyi ve Emeği koruyan kredi” ürünü ile somutlaştırdı. EKOkredi ile bir yandan Türkiye’nin enerjisini bir yandan da aile ve işletme bütçelerini koruma konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen banka, ürünü kapsamlı bir reklam kampanyası ile lanse ediyor.

 

“Şekerbank EKOkredi”, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırıma uygun ödeme koşulları ile destek olmak amacıyla oluşturuldu. Bankanın ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonu doğrultusunda, hedef müşteri segmentlerine uygun, tarım, bireysel ve ticari olarak çeşitlendirilen ve bu müşteri segmentlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ürünün reklam kampanyası da bu çerçevede hazırlandı.

 

‘Enerji tasarrufu ile hem emeğinizi, hem de Türkiye’nin enerji kaynaklarını koruyun…’

 

Şekerbank Ekokredi kampanyasında, enerjinin yüzde 70’ini ithal eden bir ülke olarak Türkiye’nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemine sahip olduğu belirtiliyor. Kampanyada, enerji tasarrufu ile ilgili yapacağımız bir yatırımın, farkında olmadan boşa harcadığımız emeği, kazancımızı ve aynı zamanda da doğal kaynakları koruyacağı mesajı veriliyor.

 

Dünyada üretilen toplam enerjinin %50’si binalarda tüketiliyor. Enerji tasarrufuna yönelik yapılan yalıtım, güneş enerjisi (sıcak su, ısınma), mantolama gibi yatırımlar yüzde 50-60’a varan enerji tasarrufu sağlıyor. Şekerbank, EKOkredi ürünü için hazırladığı ve şubelerinde sunduğu broşürlerde, ilgili dernekler ile birlikte çalışarak bu tür bilgilendirici notlara da yer veriyor.

 

Tarımdan işletmelere, ev tadilatlarından hidroelektrik yatırımlarına kadar çok özel kredi imkanları

 

EKOkredi, işletmelerden bireysel kullanıcılara kadar her kesimin ihtiyacını karşılayacak içerikte hazırlandı. EKOkredi ürün paketinde, mantolamadan çatı ve pencere yalıtımına, rüzgar, güneş, hidroelektrik, atık arıtma yatırımlarından damla sulama yöntemlerine, A sınıfı enerji tüketen cihazlardan modern sulama ekipmanlarına kadar, enerji tasarrufuna yönelik çok sayıdaki proje, çok özel koşullarda destekleniyor.

 

Reklam kampanyasında Concept Reklam Ajansı’nın imzası var

 

Şekerbank, Concept Reklam Ajansı tarafından hazırlanan son reklam kampanyasında, enerji tasarrufu ile emeği ve Türkiye’nin enerjisini koruma bilincinin toplumumuzda yerleştirilmesi konusunu çarpıcı bir anlatım diliyle sahipleniyor.

 

Filmde, Türkiye’nin farklı kesimlerinden temsili 4 farklı meslek dalı ele alındı. Elektrik, su ve enerji kaynaklarını boşa harcayarak fark etmeden emeğimizi nasıl çöpe attığımız; karpuz patlaması, cam kırılması, unun çuvallardan yere saçılması ve son olarak binanın yıkılması sahneleri ile çarpıcı bir şekilde görselleştirildi. Ana filmin ardından yayıma girecek olan devam filmlerinde ise Şekerbank’ın hedef müşteri segmentleri için tasarladığı ürün alt başlıkları daha somutlaştırılarak anlatılıyor.

 

90 kişilik bir teknik ekip ve 60 kişilik oyuncu grubu ile çekilen film

 

Film çekimleri, Fransız Yönetmen David Vital Durand ve yine Fransız Görüntü Yönetmeni Jerome Robert ile İstanbul’un dört bir köşesinde, 4 gün ve gecede gerçekleştirildi. Yaklaşık 90 kişilik bir teknik ekip ve 60 kişilik oyuncu grubu görev aldığı filmin, 3 hafta süren hazırlık süresi sonunda ise birinci gün, belirlenen araziye 1.000’e yakın karpuz yerleştirildi. Çekim için sıfırdan bir karpuz tarlası oluşturulurken, çevre köylerde yaşayan 30’a yakın gerçek kast görev aldı.

 

Filmde öne çıkan unsurlardan birisi de karpuz efekti oldu

 

Şiddetli rüzgara rağmen yapılan çekimlerde, yakın plan parçalanma efektini yakalayabilmek için 30’a yakın karpuz kullanıldı. Parçalanmanın gücünü artırabilmek için ise özel efekt uzmanları, karpuzların içerisine patlayıcı madde yerleştirdi. İkinci gün içi tamamen yeniden dekore edilen fırın çekimiyle başladı. Gece geç saatleri aşıp sabaha kadar uzayan çekimler, cam atölyesinde yapılan çekimlerle devam etti.

 

Çekimin en zor tarafını oluşturan inşaat çekimleri ise beklenmeyen yağış ve duvar yıkma planının zorluğu nedeniyle bir buçuk gün sürdü. 5 kişiden oluşan special effect ekibiyle tüm patlama sahneleri için bir günlük özel test çekimi gerçekleştirildi. Bu test sonuçlarının ardından istenilen efektler sabitlenerek çekimlere başlandı. Pack-shot öncesi yıkılan son bina sahnesi ise Paris’te gerçekleştirilen post prodüksiyon aşamasında 3D olarak hazırlandı.

 

Filmin müziğini Rahman Altın yaptı

 

Filmin konseptinde, tüm sıcaklığı ile Anadolu duygusu hissettirilirken, farkında olmadan yok olan emeğin dramı tüm çarpıcılığı ile gözler önüne serildi. New Age müziğin evrenselliğinden, “Film Scoring” olarak adlandırılan besteleme tekniklerinden ve senfonik müzikal dilinin dramatik duyarlılığından faydalanıldı. Elektronik altyapılar ile Anadolu’yu en çok hissettirecek enstrümanların kullanıldığı filmde, bağlama için bestelenen melodiler, bağlama virtüözü Çetin Akdeniz tarafından icra edildi. Rahman Altın’ın besteleyip aranje ettiği melodiler, elektronik alt yapı, kaval ve bağlama ile bezendi ve senfonik aranje ile son haline getirildi.

11.05.2009

-.- 

Şekerbank’ın tüketici, yatırımcı ve çiftçilere tanıdığı ekokredi imkanı cazip şartlar içeriyor.

 

Bireysel

Bireysel kredilerin temelini ısı ve ses yalıtımı, su ve enerji tasarrufu, doğalgaz ve güneş enerjisine geçiş gibi alanlar oluşturuyor. Bu bağlamda;

- Güneş enerjisi

- A sınıfı elektrikli eşya

- Doğalgaza geçiş

- Aydınlanmada enerji tasarrufu

- Pencere ve çatı yalıtımı

- Mantolama ( Duvar ısı yalıtımı ) gibi alanlarda bireysel krediler verilecek. Bireysel krediler 4 ay geri ödemesiz olabileceği gibi istenirse 3 ayda bir ödemeli de olabilecek.

 

Ticari

Yatırımcılar için de çevreci enerji ve yalıtım çalışmalarına kredi veriliyor.

 

1. Binalarda Enerji Verimliliği Kredisi

- Enerjinin rasyonel kullanımı ve tüketilmesi

- Uygun cihaz ve ekipmanlarla enerjinin en verimli şekillerde kullanılması

- Kullanılan enerjinin korunması

- Atık enerjinin sisteme geri kazandırılması gibi alanları kapsıyor

 

2. Yenilenebilir Enerji Kredisi

Rüzgar, güneş ve su enerjisinden elektrik üretmek isteyen yatırımcıları kapsıyor.

 

3. Atık Yönetim Kredisi

İşletmelerin geri dönüşüm, atıkların bertarafı, atıkların saklanması gibi çalışmaları kapsıyor.

 

Şekerbank’ın yatırımcılar için verdiği EKOkredi 2 yıl geri ödemesiz ve 8 yıla kadar uzanan vadeleri kapsıyor.

 

Tarım

Tarımsal alanda yapılan modern sulama faaliyetleri de EKOkredi kapsamına girecek. Üretim için daha tasarruflu ve verimli olan modern sulama ekipmanlarını tercih edecek çiftçilere EKOkredi verilecek.

 

Geri ödemede ilk yıl faiz alınmayacak. Ödeme 36 aya varan vadeye yayılabilecek.

Kaynak : ALTERNATURK

-.-

Etso Şekerbank Ile " ekokredi " protokolü imzaladı …

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında " EKOkredi " protokolü imzaladı. EKOkredi protokolü, Şekerbank ın İşletme ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından imzalandı.

 

EKOkredi protokolünün imza töreninde bir konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ( ETSO ) Başkanı Lütfü Yücelik, enerjisinin yüzde 70 ini ithal eden bir ülke olarak, tasarrufa yönelik her türlü girişimi desteklediklerini söyledi. Yücelik, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşullarıyla destekleyen EKOkredi nin, Türkiye nin kalkınmasına ve sanayileşmesine katkı sağlayan önemli bir araç olduğunu belirtti.

 

Kredinin kış mevsiminin uzun geçtiği Erzurum için büyük bir önem taşıdığını belirten ETSO Başkanı Yücelik, " Erzurum da binaların ısı yatımları yeterli değil. Bu sebeple yakıt maliyetleri artıyor. Oysa iyi bir ısı yalıtımıyla yüzde 40-50 oranlarında tasarruf sağlanabilir. Biz bunun için bu krediyi önemsiyoruz. Ancak banka yetkililerinden talebimiz kredi almak isteyen Erzurumlulara zorluk çıkarmamaları yönündedir " diye konuştu.

 

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ise EKOkredi imza töreninde yaptığı konuşmada, " Anadolu Bankacılığı "nı misyon edinen Şekerbank ın, enerji tasarrufu yoluyla aile ve işletme bütçelerini korumayı hedeflediğini belirtti. Halit Haydar Yıldız, "EKOkredi kampanyamızda, enerji tasarrufuyla ilgili yapılacak bir yatırım ile, farkında olmadan boşa harcanan emeği, kazancı ve aynı zamanda doğal kaynakları korumayı amaçlıyoruz " dedi.

 

Halit Haydar Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: " Şekerbank, son yıllarda dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası işbirliklerini ve çalışmalarını "EKOkredi; Enerjiyi ve Emeği koruyan kredi" ürününde somutlaştırdı. EKOkredi yi enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı, uygun ödeme koşullarıyla desteklemek üzere geliştirdik. EKOkredi ile bir yandan Türkiye nin enerji kaynaklarını bir yandan da aile ve işletme bütçelerini koruma konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Şekerbank ın Anadolu Bankacılığı misyonu doğrultusunda, hedef müşteri segmentlerimize uygun olarak, tarım, bireysel ve ticari olarak çeşitlendirilen EKOkredi, bu müşteri segmentlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlandı ve ödeme koşulları da bu çerçevede hazırlandı. "

 

ELEKTRİĞİN YÜZDE 40 I BİNALARDA TÜKETİLİYOR …

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, ülkemizde toplam elektriğin yüzde 40 ının, dünyada ise yüzde 50 sinin binalarda tüketildiğine dikkat çekerek, bu oran ile binaların, sanayi sektöründen sonra enerji tüketiminde ikinci sırada yer aldığını belirtti. Binalarda tüketilen enerjinin çok büyük bölümünün ise ısıtma ve soğutmada kullanıldığı vurgulayan Halit Haydar Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: " Oysa binaların dış duvarlarına, çatısına ya da tesisatına ısı yalıtımı yapıldığında, ısıtma-soğutma giderlerinde yüzde 50-60 a varan oranlarda enerji tasarrufu yapılabiliyor. Yalıtım camı kullanıldığında, ısı kayıpları yüzde 75 oranında azaltılabiliyor. Üstelik bu yatırımlar kendisini 2-5 yılda amorti edebiliyor. Elektrik, yakıt, su ve doğalgaz ödemeleri azalırken emeğimiz boşa harcanmıyor, aynı zamanda Türkiye nin enerji kaynakları da korunuyor. "

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİYLE YILDA 12 MİLYAR TL TASARRUF FIRSATI …

Ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 70 inin ithal edildiğine dikkat çeken Halit Haydar Yıldız, bu nedenle yapılacak her türlü enerji tasarrufunun, enerji kaynaklarını koruyarak dışa bağımlılığı azaltacağını söyledi. Yıldız, " Enerji tasarrufu yoluyla ülkemizde yılda yaklaşık 12 milyar TL tutarında tasarruf sağlanması mümkündür " dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

 

" EKOkredi nin sunduğu avantajlardan yararlanarak, doğal kaynakları çok zengin olan ülkemizde, rüzgar, su ve güneş enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürerek, natif enerji kaynaklarına yönelebilirsiniz. Atık yönetimiyle, tehlikeli atıkları bertaraf ederek, doğamızı korurken, geri kazanılabilen atıkları yeniden üretime katabilir ve bu yolla üretim maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlayabilirsiniz. Tarımda, modern sulama ekipmanlarıyla da daha az suyla, daha kaliteli ve verimli mahsul almanız mümkün. Aralık 2009 da yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelik gereğince zorunluluk haline gelen Enerji Kimlik Belgesi nin temini için de EKOkredi kapsamında finansman desteği sağlayacağız. Onun için bireysel, ticari ya da tarım alanında herkese Emeğini koru, tasarrufa uzat elini Türkiye diyoruz. "

 

PROTOKOLÜN KAPSAMI …

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan, aylık taksit ödemeli " Taksitli Ticari Kredi " kullandırılmasına ilişkin protokolün genel esasları ise şöyle belirlendi :

 

Kredi talebinde bulunacak üyeler öncelikle ilgili Ticaret ve Sanayi Odası na başvurarak kredi talep formu dolduracak, kredi talebi Oda tarafından tasdik edilen üyeler Şekerbank ın en yakın şubesine yönlendirilecek. Oda tarafından Banka ya yönlendirilen firmalar ile ilgili nihai karar, kendi kredilendirme esasları dahilinde Bankaca verilecek. Kredinin limit sınırlaması olmayacak ve müşterinin finansal yapısı çerçevesinde kredi değerlendirmesi yapılacak. Kredilendirme limitleri ve teminatlandırmalar, banka kredi limit ve teminat tahsis yetkileri kapsamında oluşturulacak. Bankaca kredisi uygun görülen firmalar da Banka tarafından belirlenen şartlar dahilinde, 60 aya varan vadelerde, aylık eşit taksit ödemeli ticari kredi kullanabilecekler. Krediye uygulanacak faiz oranı, kullandırım tarihinde; 0-36 ay arası TTK yüzde 1,69 aylık, 37-60 ay arası TTK yüzde 1,80 aylık olacak. Faizler, 6 aya kadar vadeli kredilerde sabit tutulacak. Bir yıldan uzun vadeli kredilerde ise; ilk 12 ayı sabit kalmak kaydıyla, 12 ayı aşan süre için Bankaca piyasa şartları doğrultusunda serbestçe değişiklik yapılabilecek.

medya73.com / 08.06.2009

-.-

Şeker gibi kredi …

Şekerbank ile ETSO arasında imzalanan kredi anlaşmasıyla, bireysel müşteriler ile şirketlere uygun faizlerle ısınma kredisi verilecek. ŞEKERBANK tarafından bireysel müşterilere ve şirketlere limitsiz olarak ısınma kredisi verilecek. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, küresel krizi aşmada bankalara önemli görev düştüğünü belirtirken, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız " Eko kredi kampanyamız enerji tasarrufu ile ilgili yapılacak yatırımlarda kullanılacak. Kişi veya kurumlar sağladıkları tasarruf ile kredinin geri dönüşünü gerçekleştirecekler " dedi.

 

EKO kredi protokolü, dün Erzurum da Şekerbank ın işletme ve tarım bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik arasında imzalandı. Erzurum Şube Müdürü Fikret Dilaver in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum gibi kışı ağır geçen bir kentte Şekerbank ın ısınma kredisi verme desteğini olumlu karşıladıklarını bildirdi. Lütfü Yücelik, " Bu krızi aşmamız için herkes elini taşın altına koymalıdır. Başta da bankalar olmalıdır. Bu geminin yürümesi için destek şart. Enerjinin yüzde 70 ini ithal eden bir ülke olarak tasarrufa yönelik her türlü girişimi destekliyoruz " diye konuştu.

 

Eko kredi desteğini Anadolu Bankacılığı adına başlatılan yeni  bir kampanya olduğunu ve ilk durak olarak Erzurum u seçtiklerini vurgulayan Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız " Eko kredi kampanyamızda enerji tasarrufu ile ilgili yapılacak yatırım ile farkında olmadan boşa harcanan emeği, kazancı, aynı zamanda doğal kaynakları korumayı amaçlıyoruz. Şekerbank son yıllarda dünya gündeminde ön sıralarda yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve ulaslararası işbirliklerini Eko kredi ( enerji ve emeği koruyan kredi ) ürününde somutlaştırdı. Eko krediyi enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşulları ile desteklemek üzere geliştirdik. Eko krediyle bir yandan Türkiye nin enerji kaynaklarını, diğer yandan da aile ve işletme bütçelerini koruma konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

 

İlk dört ayı ödemesiz, üç ay taksitli olmak üzere verilecek Eko kredi, pencere, çatı, duvar yalıtımı, güneş enerji, doğal gaza geçiş sistemlerinde kulanılacak.

palandokengazetesi.net / haber / 09 Haziran 2009

-.-

Şekerbank Mecidiyeköy Şubesi

Tel : (212) 2757688 – 2757689

Faks : (212) 2721566

Adres : Büyükdere Cad. No : 36 / A Mecidiyeköy - İstanbul

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR