Intersolar`a Smart Energy damgası

Intersolar Europe 2016 Fuar`ında standlar şimdiden dolmaya başlarken, Fuar`ın öne çıkacak ana başlığı da netleşiyor: Smart Energy...

 

Dünyanın önde gelen büyük güneş enerjisi ticaret fuarlarından biri sayılan Intersolar Europe 2016`nın başlamasına sekiz aylık süre kaldı. Intersolar 2016`nın sergi bölümünün yüzde 70’i uluslararası katılımcılar tarafından rezerve edilmiş durumda. Fuar işletmecileri bu durumdan memnun ve 2016 etkinliğinden oldukça umutlu.

 

SMART ENERGY DAMGASI

Intersolar 2016 Fuarı`nın ana konu başlığı Smart Energy. Bunun nedeni sektördeki ana trendler. Enerjiyi depolayıp yönlendirmenin giderek önem kazanması nedeniyle Intersolar 2016`nın anahtar kelimeleri de "Smart Home", "Smart Building", "Smart Cities" ve "Smart Grid" oldu. Bu alanlardaki yeni gelişmelerin tanıtımı için 46 bin metrekarelik B2 salonunun tamamı "Smart Energy" için rezerve edilmiş durumda.

 

165 ÜLKEDEN 38 BİN ZİYARETÇİ

Dünyanın önde gelen enerji etkinlikleri arasında yer alan Intersolar`a 2015 yılında 165 ülkeden yaklaşık 38 bin ziyaretçi geldi. Ziyaretçilerin yüzde 50’sini Almanya dışından gelenler oluşturdu. Çoğunluğu Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya ve Çin’den katılan ziyaretçilerin yüzde 96’sı ticari kimliğiyle etkinliğe gelenlerden oluştu.

 

DEVLER YERLERİNİ AYIRTTI

Intersolar 2016`da dünyanın önde gelen markalarının temsil edilmesi bekleniyor. Bunlardan pek çoğu yerlerini şimdiden ayırtmış, geniş sergi alanlarını kapatmış durumda. Hanwha Q CELLS, JA Solar, Jinko Solar ve SolarWorld gibi büyük modül üreticileriyle ABB, Fronius, Huawei, Robert Bosch ve SMA gibi Inverter üreticileri de, Intersolar`da bu yıl boy gösterecek markalar arasında.

 

PARALEL ETKİNLİKLER

Intersolar Europe 2016 kapsamında 22-24 Haziran 2016 tarihleri arasında çok sayıda etkinlik de yapılacak. Çeşitli konferansların yanı sıra dünyanın en büyük Fotovoltaik Konferansı EU PVSEC de, Intersolar 2016`ya paralel olarak aynı alanda gerçekleştirilecek. Ayrıca Avrupa nın en büyük Enerji Depolama Sistemleri Fuarı da Intersolar 2016`ya paralel etkinliklerden bir diğeri.

 

TÜM SPEKTRUM BİR ARADA

Söz konusu paralelliklerin arkasında, uluslararası lider ticaret fuarları ve konferanslarını organize eden oyuncuların, 2016 yılında bir araya gelme kararı alması yatıyor. Bu sayede ilk kez enerji depolama ve güneş enerjisi alanlarında tüm spektrum birleştirilmiş oldu.

http://enerjigunlugu.net

17.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR