"Seçimde enerji güvenliği açısından bir sorun yaşanmadı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, seçim süresince Türkiye genelinde seçim güvenliğini ve sürekliliğini etkileyecek herhangi bir arızanın meydana gelmediğini belirtti.

 

Alaboyun, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Gölbaşı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirdiği ikinci basın toplantısında, Türkiye`deki tüm elektrik dağıtım şirketlerine ve yük tevzi merkezlerine canlı bağlantı yapmanın gerekli olmadığını dile getirdi.

 

Tüm ekiplerin, gün boyu Türkiye genelindeki dağıtım şirketleri ile kontak halinde olduğunu aktaran Alaboyun, sosyal medyada birtakım algı operasyonlarının yer aldığını ancak gelen arıza ihbarlarının rutin olduğunu ifade etti.

 

Alaboyun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve dağıtım şirketleri olarak seçimde enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının alt yapısı en iyi bakanlıklardan biri olduğunu ve Avrupa sistemleri ile tam entegrasyonunu sağladığını vurgulayan Alaboyun, bugün seçim güvenliği için çalışan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı. (AA)

www.trthaber.com

01.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR